Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είμαστε σοβαροί για να ασχολούμαστε με τη Βασιλεία εν έτει 2022;

Είμαστε σοβαροί για να ασχολούμαστε με τη Βασιλεία εν έτει 2022;

Η χώρα αντιμετωπίζει μείζονα προβλήματα και τα κόμματα «σκοτώνονται» για την τέως βασιλική οικογένεια;

Δεν αντιλαμβάνομαι, πραγματικά, πώς αυτή η χώρα θα πάει μπροστά.

Πώς θα λύσει τα τεράστια προβλήματα που έχει, πώς το πολιτικό σύστημα μπορεί να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων.

Με έναν πόλεμο που απειλεί ακόμη και με πυρηνικό όλεθρο τον πλανήτη.

Με μια πρωτοφανή ενεργειακή κρίση που τσακίζει τα νοικοκυριά και την οικονομία.

Με μια επισιτιστική κρίση προ των πυλών και με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για διατήρησή της για τουλάχιστον μια τριετία.

Με μια χώρα που βγαίνει λαβωμένη από μια υπερδεκαετή οικονομική κρίση, που την οδήγησε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και φτωχοποίησε μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Με μια Ελλάδα που έχει πληρώσει ακριβά τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα, τις διχαστικές πολιτικές, τη μεταπολιτευτική σύγκρουση με τα «μπλε» και «πράσινα» καφενεία, με τη ρητορική του μίσους που έχει εμποτιστεί το πολιτικό προσωπικό και η κοινωνία.

Και με τον κίνδυνο του ακραίου λαϊκισμού ο οποίος απειλεί να «αναστήσει» φασιστικές, ακροδεξιές θεωρίες και καλτ φιγούρες που σε άλλες περιπτώσεις θα έπρεπε να είναι έγκλειστοι σε ψυχιατρείο.

Και παρ’ όλα αυτά τα διακυβεύματα, παρ’ όλες τις προκλήσεις που έχουμε όλοι μπροστά μας, ασχολούμαστε με τα… Βασιλικά Ανάκτορα του Τατοϊου.

Εδώ και δύο ημέρες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «κοκορομαχούν» για το αν θα αξιοποιηθεί μια τεράστια έκταση, με βαριά ιστορία, κι αν αυτό είναι κόλπο της κυβέρνησης για να… επαναφέρει τους Γλύξμπουργκ από το παράθυρο.

Μα είμαστε σοβαροί; Είναι αυτό το πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή;

Δηλαδή η κυβέρνηση τι «είδε» και αποφάσισε να ανακινήσει ένα θέμα που θα μπορούσε να περιμένει; Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να ανακοινώσει ότι θα δοθούν 75 εκατ. ευρώ για το Τατόι;

Είναι κατάλληλη στιγμή να κάνει ο πρωθυπουργός συνεννοήσεις με τον πρίγκιπα Κάρολο και να αναδειχθεί από την κυβέρνηση ένα θέμα για το οποίο ελάχιστα ενδιαφέρονται οι πολίτες;

Και είναι σοβαρή αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνει στα… κάγκελα και να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι θα επαναφέρει τη Βασιλεία στην Ελλάδα επειδή θα αξιοποιηθούν τα Βασιλικά Ανάκτορα;

Εμπεριέχει σοβαρότητα να λες ότι η ΝΔ «κλείνει το μάτι» στους βασιλόφρονες ψηφοφόρους ή στους ακροδεξιούς;

Πόσοι είναι αυτοί που θα ψήφιζαν τον… Κοκό δηλαδή; 100, 200, 1.000; Και γιατί ο Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγορείται μέσα στο κόμμα του ως υπερβολικά… κεντρώος, να κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά (όπως ισχυρίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ); Εχει τέτοια ανάγκη;

Ποιος Ελληνας πολίτης και ψηφοφόρος ασχολείται σήμερα με τον Τέως και την οικογένειά του ώστε να ψηφίσει ΝΔ ή κάτι άλλο επειδή θα αξιοποιηθεί το Τατόι;

Όχι, αυτή δεν είναι σοβαρή αντιπολίτευση, δεν έχει πολιτικά επιχειρήματα. Είναι σπέκουλα και επαναφορά σε εμφυλιοπολεμικές εποχές που μόνο κακό κάνουν στη χώρα.

Και βεβαίως, είναι μικροπολιτική να υποστηρίζει κάποιος ότι αφού ο μακαρίτης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε το περίφημο «unfair» ή έδωσε (κακώς, κάκιστα) τα κοντέινερ με τη βασιλική περιουσία στον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ, αποφάσισε και ο σημερινός πρωθυπουργός να κάνει χάρη στην τέως βασιλική οικογένεια.

Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

Η βασιλεία στην Ελλάδα έκανε τεράστια εγκλήματα για τη Δημοκρατία και για την κοινωνία, σε όλες τις εποχές.

Ο ρόλος της οικογένειας Γλύξμπουργκ και ειδικά της Φρειδερίκης, είναι σκοτεινός. Οποιος διαβάσει πραγματική ιστορία θα καταλάβει.

Η έκταση στο Τατόι πρέπει να αξιοποιηθεί. Προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, να είναι μια ανοικτή περιοχή για βόλτα, αναψυχή, αλλά και για ανάδειξη της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.

Δεν πρέπει να σβήνουμε την Ιστορία επειδή δεν μας αρέσει, αλλά να παίρνουμε μαθήματα από αυτήν.

Η κυβέρνηση δεν έπρεπε να ανακινήσει ένα θέμα αυτή τη χρονική στιγμή και η αντιπολίτευση δεν έπρεπε να σηκώσει… αντιβασιλική παντιέρα εν έτει 2022 απλά και μόνο για να συσπειρώσει ένα μικρό ακροατήριό της.

Η χώρα έχει άλλα προβλήματα, οι πολίτες νοιάζονται να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, τη βενζίνη για να πάνε στη δουλειά τους, αν θα μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους.

Και είναι σίγουρο ότι η συντριπτική πλειονότητα του λαού γελάει για τις «κοκορομαχίες» για τα μάτια του… Κοκού, του κάθε ανόητου βασιλόφρονα ή του κάθε… αντιβασιλικού που θυμήθηκε το 2022 να κάνει πολιτική σπέκουλα.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024