Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλκαράθ: Νίκησα το φαβορί του τουρνουά

Αλκαράθ: Νίκησα το φαβορί του τουρνουά

Ο Κάρλος Αλκαράθ χαρακτήρισε τη νίκη του επί του Στέφανου Τσιτσιπά στο Barcelona Open ως τη μεγαλύτερη της καριέρας του στο χώμα και δηλώνει έτοιμος για την κατάκτηση του τίτλου

Ο Κάρλος Αλακράθ, που βρίσκεται στο Νο 9 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε με 2-1 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά και πρώτη φορά θα βρεθεί στα ημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης, συνεχίζοντας το εξαιρετικό ξεκίνημά του τη φετινή σεζόν.

Μάλιστα, ο 18χρονος ισπανός τενίστας νίκησε δεύτερη φορά τον έλληνα πρωταθλητή σε τρεις αναμετρήσεις μέσα στο 2022 και πλέον έχει εξασφαλίσει την είσοδό του στο Τοp 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση ανέφερε πως νίκησε το φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά και ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του σε χωμάτινη επιφάνεια. Επιπλέον, τόνισε πως είναι έτοιμος να κατακτήσει τον τίτλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλκαράθ: 

«Προφανώς ήταν η μεγαλύτερη νίκη μου στη χωμάτινη επιφάνεια. Ήταν απίστευτο το παιχνίδι που έκανα και απίστευτη η ατμόσφαιρα που έζησα στο γήπεδο. Η ατμόσφαιρα, ο κόσμος, το επίπεδο που αγωνίστηκα ήταν όλα απίστευτα. Νομίζω ότι σήμερα νίκησα το φαβορί του τουρνουά. Παίζω σε απίστευτο επίπεδο και θεωρώ ότι είμαι έτοιμος να πάρω τον τίτλο».

«Ο Τσιτσιπάς είναι ένας τενίστας που παίζει πολύ καλά στη βασική γραμμή. Θα έλεγα ότι είναι πιο δύσκολο γι’ αυτόν να κινηθεί προς το φιλέ. Από την πλευρά μου έχω ένα καλό drop-shot και είναι για μένα ένα πολύ καλό “εργαλείο” που χρησιμοποιώ γι’ αυτές τις καταστάσεις. Η αλήθεια είναι ότι μου πέρασε από το μυαλό ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Σβάρτσμαν στο Μονακό και πίστεψα ότι με περίμενε κάτι ανάλογο. Ευτυχώς κατάφερα να διαχειριστώ καλύτερα το τελευταίο set και να πάρω τη νίκη».

«Πήγα στην τουαλέτα για να καθαρίσει το μυαλό μου από την απόδοση που είχα στο τέλος του 2ου σετ και συγκεντρώθηκα στο decider set. Είπα στον εαυτό μου να ξεχάσει τα πάντα, να βγω στο 3ο σετ και να τα δώσω όλα».

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024