Εκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε τέμενος στην πόλη Κουντούζ στο βόρειο Αφγανιστάν προκαλώντας τουλάχιστον 20 θύματα, ανακοίνωσε ο διοικητής της επαρχίας της Κουντούζ.
Ο Κάρι Μπάντρι, διοικητής της επαρχίας της Κουντούζ, είπε στο Reuters ότι 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από την έκρηξη σε ένα σουνιτικό τέμενος.
Πλήθος εκρήξεων
Δεν είναι σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, η οποία ακολούθησε πολλές εκρήξεις που συγκλόνισαν χθες το Αφγανιστάν, εκ των οποίων μία στην Κουντούζ και μια άλλη σε ένα σιιτικό τέμενος στην Μαζάρ-ι-Σαρίφ, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Συνελήφθη ένοπλος του ΙΚ
Δυνάμεις των Ταλιμπάν συνέλαβαν έναν ένοπλο του Ισλαμικού Κράτος, ο οποίος είναι ο “εγκέφαλος” της βομβιστικής επίθεσης με τουλάχιστον 12 νεκρούς χθες στο σιιτικό τέμενος της Μαζάρ-ι-Σαρίφ.
Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο τέμενος Σεχ Ντοκάν στη διάρκεια της μεσημεριανής προσευχής στην πόλη αυτή του βόρειου Αφγανιστάν.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών