Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί το ξυρισμένο μαλλί σε γυναίκες σοκάρει ακόμα;

Γιατί το ξυρισμένο μαλλί σε γυναίκες σοκάρει ακόμα;

Τι συμβολίζει και πώς ξεκίνησε ως μόδα

Η Clara Perlmutter, γνωστή ως @Tinyjewishgirl στο TikTok, αποφάσισε πρόσφατα να ξυρίσει το κεφάλι της και να το δημοσιοποιήσει στην πλατφόρμα αφού είδε το Dyson Airwrap να γίνεται viral, με όλους να κάνουν μπούκλες τα μακριά μαλλιά τους.

«Έκανα συμφωνία με τον εαυτό μου ότι είτε θα μάθαινα πώς να φτιάχνω τα μαλλιά μου πολύ καλά ή το κεφάλι μου», είπε. Στα τέλη Ιανουαρίου, όταν η 23χρονη Perlmutter ήταν στο πλατό σε μια φωτογράφηση, όταν είδε μια κομμώτρια να φτιάχνει περίπλοκα τα μαλλιά ενός μοντέλου. «Εκείνη τη στιγμή, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα τη συναισθηματική ενέργεια για να κάνω τα μαλλιά μου», είπε. «Πήγα σπίτι και είπα στον φίλο μου: «Θέλω να μου ξυρίσεις το κεφάλι.» Πήγαμε με τις κουρευτικές μηχανές και το τραβήξαμε σε βίντεο για να το ανεβάσω στο TikTok μου».

Υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι το ξυρισμένο κεφάλι είναι το πρώτο μοντέρνο κούρεμα του 2022. Η Iris Law, η Demi Lovato και η Saweetie έχουν αποχαιρετήσει την ωραία χαίτη τους. Η ηθοποιός Jordan Alexander, του reboot του «Gossip Girl» και το μοντέλο Slick Woods το έχουν κάνει υπογραφή του στυλ τους.

Η Rita Melssen, καλλιτεχνική διευθύντρια και στυλίστρια, ξύρισε το κεφάλι της από μια ιδιοτροπία και τώρα αλλάζει το χρώμα από παγωμένο λευκό σε ανοιχτό ροζ καθώς μεγαλώνει. Πειραματίζεται επίσης με vintage καπέλα και κασκόλ για να αλλάξει το look.

«Περπατώ στον κόσμο πολύ διαφορετικά με ένα ξυρισμένο κεφάλι σε αντίθεση με ένα κεφάλι με μακριά σγουρά μαλλιά όπως είχα πριν», είπε η κυρία Melssen, 29 ετών.

«Επίσης, μπορώ να ετοιμαστώ τόσο γρήγορα τώρα».

Γιατί να ξυρίσεις το κεφάλι σου;

Οι ταραχώδεις στιγμές συχνά οδηγούν σε ακραία αυτοέκφραση μέσω της εξωτερικής ομορφιάς. «Πρόκειται να αποκτήσεις την κυριότητα της ταυτότητάς σου και να σου επιτρέψεις να ελέγχεις τουλάχιστον μια πτυχή του τι συμβαίνει γύρω σου», είπε η Rachael Gibson, η οποία καταγράφει την ιστορία των μαλλιών στον δημοφιλή λογαριασμό της στο Instagram Thehairhistorian.

«Νομίζω ότι υπάρχει πιθανώς και η αίσθηση του γιατί όχι», πρόσθεσε. «Αν δεν μπορείς να ξυρίσεις τα μαλλιά σου ενώ ζούμε αυτά που ζήσαμε, πότε θα το κάνεις;».

«Νομίζω ότι ζούμε σε μια εποχή όπου σχεδόν όλα ταιριάζουν», είπε η κ. Γκίμπσον. «Μπορείς να είσαι γκοθ τη μια μέρα και ένα τύπος Y2K που φοράει μια Juicy φόρμα την επόμενη».

«Αντίθετα», συνέχισε, «ίσως υπάρχει κάτι που πρέπει να ειπωθεί για ένα ξυρισμένο κεφάλι που είναι το απόλυτο σημάδι δέσμευσης για μια εμφάνιση. Ένα ξυρισμένο κεφάλι για μια γυναίκα έχει ακόμα τη δύναμη να σοκάρει».

Το ξυρισμένο κεφάλι έχει ιστορία, με ρίζες στο πένθος, τη θρησκεία, την εξέγερση και ακόμη και τον εξοστρακισμό. Αυτή η ιστορία είναι επίσης που κάνει το κούρεμα αυτό να ενδυναμώνει και να προκαλεί ταυτόχρονα.

«Το ξύρισμα των μαλλιών μπορεί επίσης να είναι ένα είδος πειθαρχίας και ομοιομορφίας για τους στρατιώτες ή αγνότητα για τους ινδουιστές ιερείς, επειδή τα μαλλιά συνδέονται με τη σεξουαλικότητα», δήλωσε η Valerie Steele, διευθύντρια του μουσείου στο Fashion Institute of Technology.

«Τώρα», είπε η Steele, «το ξυρισμένο κεφάλι γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό ως δύναμη και ισότητα των φύλων».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024