Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατώτατος μισθός: Θα φτάσει στις τσέπες των εργαζομένων η αύξηση των 50 ευρώ; - Τι απαντά ο Χατζηδάκης

Κατώτατος μισθός: Θα φτάσει στις τσέπες των εργαζομένων η αύξηση των 50 ευρώ; – Τι απαντά ο Χατζηδάκης

Όπως εξήγησε ότι η αύξηση πήγε στο 7% ενώ συνδυαστικά με την πρώτη δόση του Ιανουαρίου, ισοδυναμεί με μία συνολική αύξηση 9, 7% σε σχέση με τον κατώτατο μισθό του 2021

Στην κριτική πως η δεύτερη αύξηση των 50 ευρώ στον κατώτατο μισθό εξανεμίζεται από τον υψηλό πληθωρισμό απάντησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνοντας ότι η συνολική αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022 είναι 9,7% σε σχέση με το ύψος του κατώτατου μισθού το 2021.

Συνολική αύξηση 9,7% σε σχέση με το 2021

«Στα 713 ευρώ ο κατώτατος μισθός ισοδυναμεί με 15ο μισθό, όπως είπε ο πρωθυπουργός γιατί στον ιδιωτικό τομέα καταβάλλονται 14 μισθοί» ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ και εξήγησε ότι η αύξηση πήγε στο 7% ενώ συνδυαστικά με την πρώτη δόση του Ιανουαρίου, ισοδυναμεί με μία συνολική αύξηση 9, 7% σε σχέση με τον κατώτατο μισθό του 2021.

«Πιστεύουμε ότι πηγαίνοντας στα απώτατα όρια οι επιχειρήσεις μπορούν να το αντέξουν καθώς μειώθηκαν φόροι και ισχύουν μέτρα στήριξης» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εργασίας ερωτηθείς για το αν «το πενηντάρικο που κάθε μήνα αυξάνει το βασικό μισθό θα προλάβει να φτάσει στην τσέπη ή εξαϋλωθεί λόγω των ανατιμήσεων», σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει στηρίξει ευάλωτες ομάδες, εργαζόμενους και επιχειρήσεις και συνεχίζει μετά από 2 1/2 χρόνια».

Διαβάστε επίσης Ο πληθωρισμός «βγάζει γλώσσα» στις θεωρίες για αυτόν

Μειώθηκε η ανεργία

Η μείωση της ανεργίας κατά 4,5 εκατοστιαίες μονάδες είναι «κοινωνική πολιτική που δεν έτυχε αλλά πέτυχε, ως αποτέλεσμα της συνολικότερης φιλοεπενδυτικής πολιτικής της κυβέρνησης», υποστήριξε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «πλέγμα προστασίας κι έκτακτων μέτρων παράλληλα με τις αποφάσεις για τον κατώτατο μισθό».

Τα μέτρα δεν είναι προάγγελος εκλογών, απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι «έχει στηθεί αφήγημα για κακή νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία που θα εκδικηθεί τους εργαζομένους».

«Δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας» επισήμανε ο υπουργός Εργασίας και κατέληξε:

«’Εχουμε αποφασίσει κοινωνική πολιτική στην πράξη και στη μεγάλη εικόνα είναι και ο ρυθμός των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που τριπλασιάστηκε σε σχέση με την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ολα πτυχές συγκροτημένης κοινωνικής πολιτικής  για τους ευάλωτους που γίνεται σε υγιείς βάσεις γιατί η κυβέρνηση κατόρθωσε να βάλει μπρος, παρά τις δυσκολίες, την οικονομία».

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024