Επισιτιστική κρίση: Για αποδέσμευση τροφίμων από μεγάλα αποθέματα καλεί η Παγκόσμια Τράπεζα
Η Παγκόσμια Τράπεζα καλεί τις ανεπτυγμένες χώρες να ανοίξουν τις αποθήκες με τα αποθέματα τροφίμων για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η επισιτιστική κρίση
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας κάλεσε σήμερα υπέρ της αποδέσμευσης τροφίμων από μεγάλα αποθέματα παγκοσμίως, προκειμένου να βοηθήσει να αντιμετωπιστεί η επιδείνωση της κρίσης επισιτιστικής ανασφάλειας, η οποία έχει επιτείνει την κατακόρυφη αύξηση των τιμών, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Στον δρόμο της Ινδίας
Ο Μάλπας χαιρέτισε τις κινήσεις από την Ινδία να πουλήσει τρόφιμα από τα αποθέματά της και είπε πως ανάλογα βήματα από ανεπτυγμένες οικονομίες θα ήταν χρήσιμα για την αύξηση των διαθέσιμων προμηθειών.
Ο ίδιος σημείωσε πως αναμένει ότι η τρέχουσα κρίση επισιτιστικής ασφάλειας θα διαρκέσει μήνες και ίσως έως τον επόμενο χρόνο.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Τουρκία και ψευδοκράτος γιορτάζουν τα 52 χρόνια της εισβολής – Επιμένουν στο αφήγημα της «ειρηνευτικής επιχείρησης»
- «Αυτή η ομάδα κατακτά ξανά τις καρδιές του κόσμου» – Χαβιέ Μπαρδέμ και βασιλιάς Φελίπε στο Μουντιάλ
- Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων
- Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
- Νάξος: Δωρεάν κυκλική συγκοινωνία από τα περιφερειακά πάρκινγκ της Χώρας προς το Λιμάνι
- «Όχι» της εισαγγελέως σε διακοπή ή αναβολή της δίκης για τα Τέμπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442