Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πανηγύρι» ή κάτι παραπάνω;

«Πανηγύρι» ή κάτι παραπάνω;

Η ολοκλήρωση της συνεδριακής διαδικασίας από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα, ως το τέλος του Μαΐου, θα δείξει αν νιώθουν το ίδιο και οι αρχηγοί τους.

«Ακουσε κανείς τον Τσίπρα; Είπε τίποτα καλό;» ήταν η ερώτηση που έπεσε στο χαλαρό τραπέζι με τους μεζέδες μιας παρέας 40άρηδων. Η κουβέντα δεν τράβηξε πολύ και επικεντρώθηκε κυρίως σε σχολιασμό γύρω από ατάκες – όσα παλιά ή πιο φρέσκα ακούστηκαν από τα συριζαϊκά χείλη στον χώρο του Τάε Κβον Ντο. Για «τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα», για «συζύγους της εξουσίας και εραστές της Δικαιοσύνης», για τον «κατήφορο» και τη «χειρότερη κυβέρνηση της Δεξιάς». Εντάξει, κομματικό συνέδριο χωρίς συνθήματα, δίχως συσπειρώσεις, επαναπροσεγγίσεις, τόνωση ηθικού και άλλα σχετικά δεν γίνεται. Συνθήματα ακούστηκαν άλλωστε και από το γαλάζιο αντάμωμα στην Κρήτη.

Το ερώτημα είναι εάν μια χούφτα εμπνευσμένων ή μη φράσεων μαζί με μια διάθεση παροχολογίας ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης («οι δεσμεύσεις μας δεν είναι παροχολογία» θέλησε πάντως να διευκρινίσει ο αρχηγός του κόμματος) εξακολουθούν να αρκούν και κυρίως το αν και πόσο περνούν αποτελεσματικά σε μια  κοινωνία, η οποία, κουρασμένη και δυσκολεμένη από απανωτές κρίσεις, παλεύει κάθε φορά να σηκώσει κεφάλι.

Θα φανεί προσεχώς μέσα από τον απολογισμό που – υποθέτουμε – θα κάνει προσεκτικά ο μηχανισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και μέσα από τα επόμενα βήματα και την τακτική της.

Η σκυτάλη ήδη πέρασε στη ΝΔ και στο Κίνημα Αλλαγής, που ετοιμάζονται για τις δικές τους κεντρικές μαζώξεις. Και το ερώτημα θα τεθεί και για εκείνους – πρωτίστως δε για το κυβερνών κόμμα: Θα επιλέξουν ένα ακόμα «πανηγύρι» σε κλίμα συσπείρωσης και χειροκροτημάτων με μπόλικη παροχολογία αγωνιώντας για τις προκλήσεις τις κάλπης ή θα επιδιώξουν και κάτι παραπάνω; Θέλουν ένα (αναγκαίο, σίγουρα) ζέσταμα της βάσης τους ή περισσότερο ανοιχτό προβληματισμό, θεματικά τραπέζια και συζητήσεις σε βάθος για όσα απασχολούν αληθινά την πλειονότητα;

Γιατί όσο κι αν εκείνη η παρέα των 40άρηδων πέρασε καλά και μόνο «αναλύοντας» τη συνθηματολογία των ημερών, οι απαιτήσεις της σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, επηρεάζοντας την καθημερινότητα όλων, δεν μπορεί παρά να είναι πολύ περισσότερες και πιο σοβαρές. Η ολοκλήρωση της συνεδριακής διαδικασίας από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα, ως το τέλος του Μαΐου, θα δείξει αν νιώθουν το ίδιο και οι αρχηγοί τους.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024