Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαγή στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Η «Ομπρέλα» απείλησε με αποχώρηση από τις ψηφοφορίες για το καταστατικό - Παρέμβαση Τσίπρα

Σφαγή στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Η «Ομπρέλα» απείλησε με αποχώρηση από τις ψηφοφορίες για το καταστατικό – Παρέμβαση Τσίπρα

Αιτία η διαφωνία για την αυτοπρόσωπή ή ηλεκτρονική εγγραφή μέλους στον ΣΥΡΙΖΑ

Εν μέσω έντασης συνεχίζεται η διαδικασία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο καταστατικό. Μάλιστα λίγο νωρίτερα η εσωκομματική μειοψηφία «Ομπρέλα» τινάξε στον αέρα τη διαδικασία στην τελική ευθεία καθώς απείλησε με αποχώρηση από το συνέδριο εκφράζοντας έτσι τη διαφωνία της με τον τρόπο εγγραφής νέων μελών.

Η διαφωνία για την αυτοπρόσωπη ή ηλεκτρονική εγγραφή νέων μελών

Συγκεκριμένα, η «Ομπρέλα» κατέθεσε τροπολογίες για το καταστατικό. Μία από αυτές τις τροπολογίες προβλέπε για την εγγραφή μελών την αυτοπρόσωπη παρουσία και όχι την ηλεκτρονική εγγραφή (isyriza) όπως προβλέπεται στην πρόταση της επιτροπής καταστατικού.

Τζανακόπουλος VS Σκουρλέτη

Η ψηφοφορία που ακολούθησε για τις τροπολογίες επαναλήφθηκε δύο φορές με ανάταση χειρός, ωστόσο δεν μπορούσε να εξαχθει ασφαλές συμπέρασμα. Με παρέμβαση του γραμματέα του κόμματος Δημήτρη ΤΖανακόπουλου εγινε προσπάθεια να εκτονωθεί το κλίμα, και προτάθηκε να ψηφιστούν και αυτές οι τροπολογίες, στις 15 Μαΐου, μαζί με την ψηφοφορία για εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση του κόμματος.

Διαβάστε επίσης Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνούν ότι διαφωνούν το 70% έναντι του 30%

Να στηθεί κάλπη εκείνη την ώρα, δεν ήταν δυνατό, σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλοί σύνεδροι, είχαν ήδη αποχωρήσει και έτσι απέρριψε την πρόταση Σκουρλέτη για ψηφοφορία μέσω κάλπης.

Κατήγγειλε τη διαδικασία

Εκ μέρους της Ομπρέλας παρενέβη ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος απέρριψε την πρόταση Τζανακόπουλου. Ακολούθησε ψηφοφορία ξανά δια ανατάσεως της χειρός επί της πρότασης Τζανακόπουλου η οποία και εγκρίθηκε. Ο Πάνος Σκουρλέτης ωστόσο, κατήγγειλε τη διαδικασία και ανακοίνωσε ότι η «Ομπρέλα» δεν θα συμμετάσχει και αποχωρεί.

Μάλιστα οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Πάνος Σκουρλέτης φαίρονται να αντάλλαξαν βαριές κουβέντες. Κατά την παρέμβαση του κ. Σκουρλέτη, ακούστηκαν αποδοκιμασίες, αλλά και επιδοκιμασίες, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι για τα γήπεδα και όχι για ένα χώρο διαλόγου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε μια πρόταση συμβιβασμού ζητώντας να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με το υπάρχον καταστατικό και να πραγματοποιηθεί ένα καταστατικό συνέδριο.

Η παρέμβαση Τσίπρα

Λόγω της έντασης που προκλήθηκε παρενέβη ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη για καταστατικό συνέδριο,καθώς το ζήτημα του καταστατικού μπορεί να συζητηθεί σε διαρκές συνέδριο, κομματικά καθώς ούτως ή άλλως όσοι προσέλθουν στις κάλπες της 15ης Μαΐου, θα έρθουν με φυσική παρουσία, συνεπώς θα πληρείται ο όρος της αυτοπρόσωπης συμμετοχής.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024