Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάρκοβο: Πώς έχουν οχυρώσει τα σπίτια οι κάτοικοι - Αποκαλυπτικό βίντεο

Χάρκοβο: Πώς έχουν οχυρώσει τα σπίτια οι κάτοικοι – Αποκαλυπτικό βίντεο

Το Χάρκοβο, αν και βρέθηκε υπό ρώσικη πολιορκία από τις πρώτες ημέρες του πολέμου, δεν έχει «πέσει».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φτάσει ήδη τις 49 ημέρες. Το Χάρκοβο, η μεγαλύτερη πόλη της χώρας έπειτα από το Κίεβο, δεν έχει «πέσει» παρά τη ρωσική πολιορκία που ξεκίνησε από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής.

Μάλιστα, με βάση βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, οι κάτοικοι έχουν οχυρώσει τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς και τις πυραυλικές επιθέσεις. Άλλωστε, όπως μπορείτε να δείτε και στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου, πύραυλοι έχουν καρφωθεί κυριολεκτικά στους δρόμους της πόλης.

Στο παρακάτω βίντεο που ανέβηκε στο TikTok και αναπαρήχθη και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτοικος του Χαρκόβου παρουσιάζει την οχύρωση του δικού του σπιτιού.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο

Επτά νεκροί σε ένα 24ωρο στην περιφέρεια του Χαρκόβου

Την ίδια ώρα, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 24ωρο που πέρασε από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης του.

«Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν» και 22 τραυματίστηκαν, αναφέρει σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ, διευκρινίζοντας ότι ένα αγόρι δύο ετών που είχε τραυματιστεί πριν από δύο ημέρες από βομβαρδισμό των ρωσικών δυνάμεων υπέκυψε χθες Τρίτη στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Το αγόρι βρίσκεται μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν από τα 53 πλήγματα με πυρά πυροβολικού ή με πυραύλους που είχαν εξαπολύσει οι ρωσικές δυνάμεις την προηγούμενη ημέρα στην περιοχή, υπογράμμισε ο ίδιος.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024