Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Champions League: Η «μάχη» νο2 ανάμεσα σε Πεπ και Τσόλο και η… τυπική διαδικασία στο Μέρσεϊσαϊντ

Champions League: Η «μάχη» νο2 ανάμεσα σε Πεπ και Τσόλο και η… τυπική διαδικασία στο Μέρσεϊσαϊντ

Τα τελευταία εισιτήρια για τα ημιτελικά του Champions League σφραγίζονται απόψε. Σε Μαδρίτη και Μέρσεϊσαϊντ επικεντρώνεται το ενδιαφέρον, με τη ρεβάνς Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι να… κλέβει την παράσταση.

Ώρα… Champions League πράξη νο2, με τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη να είναι στραμμένα στη Μαδρίτη. Η Ατλέτικο υποδέχεται στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» τη Μάντσεστερ Σίτι, με τους «πολίτες» να έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργνάνωσης.

Το 1-0 του πρώτου αγώνα δίνει σημαντικό boost στην αγγλική ομάδα, που βρίσκεται πολύ κοντά στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στο πρώτο μεταξύ τους ματς, ο Ντιέγκο Σιμεόνε… έκλεψε την παράσταση για ακόμη μια φορά. Και αυτό φυσικά λόγω του τρόπου που είχε «στήσει» την ομάδα του, η οποία ήταν κάτι παραπάνω από… σφιχτή.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Αργεντινός τεχνικός μάλιστα αναφέρθηκε στην κριτική που του ασκήθηκε για τον τρόπο που επέλεξε να κατεβάσει τους «ροχιμπλάνκος». «Το λέω και το ξαναλέω, προπονώ από το 2005 και ποτέ δεν έχω πει κακό λόγο για συνάδελφο. Τα λόγια είναι τσάμπα, όλοι μπορούν να εκφέρουν άποψη», ανέφερε χαρακτηριστικά, προφανώς για τους επικριτές τους.

Η Μάντσεστερ Σίτι πηγαίνει με αρκετά καλή ψυχολογία στη Μαδρίτη μετά το ισόπαλο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στην Premier League (1-1), το οποίο μπορεί να μην ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εκείνη, αλλά κατάφερε με τον βαθμό της ισοπαλίας να διατηρήσει την πρωτιά και πλέον έχει σημαντικό προβάδισμα για τον εγχώριο τίτλο.

Το τρομερό με τους «πολίτες» είναι ότι έχουν υποστεί μόλις μία ήττα στις 23 πιο πρόσφατες υποχρεώσεις της σε όλες τις διοργανώσεις (18Ν, 4Ι, 1Η), αλλά και 4 διπλά στα 21 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια στα Κύπελλα Ευρώπης. Σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση απόψε, όμως δεν θα είναι εύκολη υπόθεση κόντρα στην σκληροτράχηλη Ατλέτικο και αυτό το ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, η Λίβερπουλ υποδέχεται την Μπενφίκα στο «Άνφιλντ» και η αλήθεια είναι πως μοιάζει για τυπική διαδικασία για τους «ρεντς» μετά τη νίκη τους με 3-1 στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο «Ντα Λουζ».

Η αγγλική ομάδα έρχεται από το ισόπαλο εκτός έδρας ντέρμπι τίτλου με τη Μάντσεστερ Σίτι (2-2), στο οποίο βρέθηκε δύο φορές πίσω (5’, 36’), αλλά έδειξε χαρακτήρα και ανταπέδωσε (13’, 46’). Ωστόσο, η ουσία είναι ότι παρέμεινε στο -1 από την αντίπαλό της, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί δώρο από τους «πολίτες» για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό τόσο ο Γιούργκεν Κλοπ όσο και οι παίκτες του να έχουν το μυαλό τους και στον ημιτελικό του Κυπέλλου, όπου θα «κονταροχτυπηθούν» με τη Μάντσεστερ Σίτι ξανά. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως προκρίθηκε και στις 12 τελευταίες περιπτώσεις που νίκησε στο πρώτο ματς σε νοκ άουτ φάση του θεσμού.

Όσον αφορά την Μπενφίκα, μπορεί να έκανε την υπέρβαση με τον Αγιαξ στην προηγούμενη φάση του Champions League, αλλά τώρα μοιάζει αδύνατο να την κάνει ξανά. Ουσιαστικά αναζητά ένα… θαύμα. Ωστόσο, θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να μην πέσει… αμαχητί.

Ξέρουμε ότι βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, αλλά έχουμε το όνειρο, τη φιλοδοξία και την πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πάνω σε αυτό το πρίσμα προσεγγίζουμε αυτό το παιχνίδι», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Νέλσον Βερίσιμο, δείχνοντας πως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Δύο ακόμη μεγάλα παιχνίδια στο δρόμο για τα ημιτελικά του Champions League και μένει να φανεί ποιος θα χαμογελάσει στο τέλος της βραδιάς.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024