Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι παλιοί φοιτητές του Ευκλείδη και τα υπερκέρδη των εταιρειών

Οι παλιοί φοιτητές του Ευκλείδη και τα υπερκέρδη των εταιρειών

Σκυλακάκης και Τσακαλώτος μαζί

Θα σας πάω τώρα στη Βουλή σε μια αίθουσα της Ολομέλειας σχεδόν άδεια παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα υπήρχε συζήτηση περί νέων μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης. Στο βήμα ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος έλεγε ότι «η κυβέρνηση θα παρέμβει και θα παρέμβει σημαντικά. Θα περιμένουμε τις εξελίξεις στην Ευρώπη…και η παρέμβαση θα γίνει με αποτύπωμα δημοσιονομικό». Και εκεί ακριβώς στην άδεια αίθουσα έκανε παρέμβαση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όταν ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στον τρόπο φορολόγησης των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών εταιρειών, λέγοντας ότι θα συζητηθεί στη βουλή τις επόμενες ημέρες. «Μία- μία εταιρεία, μία- μία ημέρα. Θα τα διαπιστώσουμε και θα τα φορολογήσουμε και δεσμευόμαστε ως κυβέρνηση ότι και το τελευταίο ευρώ από υπερκέρδη θα το επιστρέψουμε στον καταναλωτή», για να συμπληρώσει ότι η ΡΑΕ θα φέρει τη δουλειά σε πέρας με ταχύτητα και διαφάνεια.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος όταν πήρε τον λόγο απάντησε ότι «δεν είναι εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς να υπολογίσετε υπερκέρδη. Να σας δώσω τους παλιούς μου φοιτητές να σας το υπολογίσουν». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να ακολουθήσει την πολιτική του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος καλεί τους ηλεκτροπαραγωγούς κάθε μέρα και τους ρωτάει ποιο είναι το κόστος και μετά βάζει το κέρδος. Και σχολίασε: «Μη ζητάτε από εμάς υπομονή. Ζητήστε από τους δικούς σας ψηφοφόρους που άλλα άκουσαν στις εκλογές και άλλα βλέπουν. Και είτε γελάνε είτε κλαίνε».

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024