Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Λέων δίνει νέες προεκτάσεις στο θρίλερ με τα τρία παιδιά

Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Λέων δίνει νέες προεκτάσεις στο θρίλερ με τα τρία παιδιά

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Λέων τοποθετήθηκε σχετικά με τα πορίσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της Μαλένας και της Ίριδας και τους νέους ιατροδικαστές που ανέλαβαν την υπόθεση

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, o οποίος αναμένεται να αποχωρήσει από την υπόθεση της Πάτρας και να επιστρέψει στα προσωπικά του καθήκοντα, μιλάει για την υπόθεση με τα αδικοχαμένα παιδιά και τονίζει πως, αν διαπιστωθούν ευθύνες συναδέλφων του, θα γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις σε βάθος χρόνου.

Επαναλαμβάνει πως η αλήθεια στο τέλος θα λάμψει και θα βρεθούν οι απαραίτητες αποδείξεις και για τα τρία παιδιά που δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.

Μαλένα και Ίριδα

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Λέων τοποθετήθηκε σχετικά με τα πορίσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της Μαλένας και της Ίριδας και τους νέους ιατροδικαστές που ανέλαβαν την υπόθεση.

«Είναι δύο συνάδελφοι που ανέλαβαν, εμπειρότατοι, το πλεονέκτημα που υπάρχει είναι ότι συμμετείχαν στην άτυπη επιτροπή και έχουν πλήρη γνώση του περιστατικού της Μαλένας και αυτό που έχουν να κάνουν είναι να αναλύσουν την υπόθεση και της Ίριδας, που εκεί είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, και δεν υπάρχει αμφιβολία ούτε για την αιτία θανάτου ούτε για τον μηχανισμό θανάτου του μωρού.

» Και στη Μαλένα, δεν θα αργήσουμε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα. Οι πραγματογνώμονες έχουν δικαίωμα να διερευνήσουν σε πάσα κατεύθυνση να στηριχθούν σε υπάρχοντα δείγματα και ευρήματα, δηλαδή να μην μπουν στην διαδικασία νέων εξετάσεων και να δώσουν πορίσματα» ανέφερε αρχικά.

«Με την άτυπη επιτροπή ήταν μία θαρραλέα κίνηση και τον κ. Καρακούκη που αντιλήφθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα με την αιτία θανάτου περί ηπατικής ανεπάρκειας. Νομικά πρέπει να σας πω ότι μία πραγματογνωμοσύνη που υπήρχε δεν μπορεί να ανατραπεί με ένα  πόρισμα μίας επιτροπής. Στο νομικό μας σύστημα υπάρχουν οι πραγματογνωμοσύνες, υπάρχουν τα πορίσματα των τεχνικών συμβούλων ωστόσο δεν προβλέπονται πορίσματα επιτροπών, δεν έχουν την ίδια νομική αξία με την πραγματογνωμοσύνη. Θα υπάρχει ένα ισχυρό έγγραφο που ανατρέπει μία άστοχη αιτία θανάτου που υπήρχε στο πρώτο παιδί. Ένας πραγματογνώμονας που έχει συντάξει ήδη μία έκθεση για το συγκεκριμένο θέμα, δεν μπορεί να συντάξει νέα έκθεση για το ίδιο θέμα» πρόσθεσε ο κ. Λέων.

Θα αποκαλυφθούν όλα

«Όλα θα αποκαλυφθούν στον χρόνο που πρέπει και θα διαλευκανθούν οι θάνατοι και των τριών παιδιών. Είχαμε προβληματικές εκθέσεις στα δύο πρώτα παιδιά, και άρα ορθώς γίνεται αυτή η διαδικασία. Πλέον εξετάζεται και η περίπτωση της Ίριδας. Εάν τα συμπεράσματα δείχνουν ευθύνη σε κάποιους συναδέλφους θα γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες σε βάθος χρόνου» δήλωσε, ενώ μίλησε και για την ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η ηπατική ανεπάρκεια με εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση του ήπατος, δεν έχει σχέση με την έννοια του όρου της ηπατικής ανεπάρκειας. Η κενοτοπιώδης εκφύλιση μπορεί να υπάρχει από ένα μεταβολικό σύνδρομο που εδώ δεν υπάρχει, από μία τοξική αντίδραση που εδώ δεν προκύπτει γιατί έχουμε καθαρές τοξικολογικές και τρίτον από έναν ασφυκτικό θάνατο».

Τέλος, σχετικά με την απόσυρσή του από την υπόθεση ο κ. Λέων σημείωσε: «Υπερέβαλα εαυτόν και πραγματικά όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να παίξω τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου σε αυτά τα παιδιά. Η μητέρα τώρα σκέφτηκε να βάλει τεχνικό σύμβουλο, ενώ προηγουμένως δεν το είχε κάνει. Είχα ηθικό χρέος να το κάνω» υπογράμμισε.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024