Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: «Πέθαναν» τη βασίλισσα Ελισάβετ σε ηλικία «ΧΧ» ετών

Βραζιλία: «Πέθαναν» τη βασίλισσα Ελισάβετ σε ηλικία «ΧΧ» ετών

Η Folha de São Paulo δημοσίευσε κατά λάθος στο ιστότοπό της πως η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ζει πια, προκαλώντας αντιδράσεις.

Την είδηση πως η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ πέθανε δημοσίευσε κατά λάθος η γνωστή βραζιλιάνικη εφημερίδα «Folha de São Paulo».

Η «είδηση» – που δεν ισχύει – δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, με σημαντικές πληροφορίες, πάντως, να λείπουν από τη νεκρολογία 1.300 λέξεων, στην οποία γράφτηκε μεταξύ άλλων ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ «πέθανε στην ηλικία των ΧΧ, ως αποτέλεσμα του ΧΧΧΧΧΧ».

Η Folha de São Paulo συνειδητοποίησε το λάθος της και κατέβασε την ανάρτηση, ωστόσο, αυτή πρόλαβε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου και να προκαλέσει… πανικό στο Twitter.

Έτσι, δεν έμεινε ασχολίαστο το γεγονός πως στη φωτογραφία που η βραζιλιάνικη εφημερίδα επέλεξε να βάλει στο άρθρο, η Ελισάβετ μοιάζει σαν να γελά με τον ίδιο της τον θάνατο, ενώ ο κωμικός Γκρεγκόριο Ντιβιβιέ έγραψε: «Τι χαριτωμένο από μεριάς της Folha, που δεν ήθελε να αποκαλύψει πόσων ετών ήταν η βασίλισσα όταν πέθανε».

Η εφημερίδα δικαιολόγησε το ατόπημά της, λέγοντας ότι προέκυψε από «τεχνικό λάθος».

Επιπλέον, η Folha de São Paulo έδωσε και περαιτέρω εξηγήσεις: «Είναι συνήθης πρακτική στη δημοσιογραφία να ετοιμάζονται άρθρα αναφορικά με πιθανές καταστάσεις, όπως είναι ο θάνατος παγκόσμιων αρχηγών, διασημοτήτων και δημόσιων προσώπων. Η Folha ζητά συγγνώμη για το λάθος της».

Και για να είμαστε ειλικρινείς, η βραζιλιάνη ιστοσελίδα έχει δίκιο. Στο χώρο των ΜΜΕ είθισται να υπάρχουν έτοιμα αφιερώματα και νεκρολογίες για προσωπικότητες, που είτε είναι προχωρημένης ηλικίας – καλή ώρα – είτε αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Προφανώς, στη θέση «ΧΧ» θα έμπαινε η ηλικία της Ελισάβετ και στο «ως αποτέλεσμα του ΧΧΧΧΧΧ», θα αναγραφόταν η αιτία θανάτου.

Κάποιος… «βιαστικός», όμως, από απροσεξία πάτησε κατά λάθος το κουμπί «δημοσίευση!

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024