Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι είπε για την περιπέτεια που πέρασε με τον κοροναϊό

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι είπε για την περιπέτεια που πέρασε με τον κοροναϊό

Για την υγεία της μετά τον κοροναϊό μίλησε η βασίλισσα Ελισάβετ, λέγοντας πως την άφησε κουρασμένη και εξουθενωμένη.

Η 95χρονη μονάρχης βρέθηκε θετική στον κορoναϊό τον Φεβρουάριο, αλλά συνέχισε τα καθήκοντά της, παρά το γεγονός ότι εκδήλωσε «ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα», σύμφωνα με το Παλάτι.

Στη διάρκεια εικονικής επίσκεψης στο νοσοκομείο Royal London για τα επίσημα εγκαίνια της πτέρυγας Queen Elizabeth, η βασίλισσα Ελισάβετ συνομίλησε με το προσωπικό αλλά και ασθενείς, ανάμεσά τους ο Asef Hussain, που είχε νοσήσει παλιότερα με Covid αλλά και την σύζυγό του, Shamina.

«Σε αφήνει πολύ κουρασμένο και εξαντλημένο, έτσι δεν είναι; Αυτή η φρικτή πανδημία. Δεν είναι ωραίο αποτέλεσμα», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Guardian, o Hussain ήταν το τρίτο μέλος της οικογένειάς του που εισήχθη στο νοσοκομείο με κορoναϊό όταν μολύνθηκε τον Δεκέμβριο του 2020. Ο αδελφός του πέθανε πρώτος και ακολούθησε ο πατέρας του, ο οποίος πέθανε ενώ ο Hussain βρισκόταν σε αναπνευστήρα.

Φωτό από theguardian

«Θυμάμαι ότι ξύπνησα τη γυναίκα μου λέγοντας ότι δεν υπάρχει οξυγόνο στο δωμάτιο», είπε. «Έβγαζα το κεφάλι μου έξω από το παράθυρο, προσπαθούσα απλώς να αναπνεύσω, να πάρω αυτό το επιπλέον οξυγόνο».

Παρέμεινε σε αναπνευστήρα για επτά εβδομάδες, ενώ από τότε που πήρε εξιτήριο, χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο και φορητή φιάλη οξυγόνου.

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας, η βασίλισσα αναγνώρισε τη δυσκολία που είχαν οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να δουν τις οικογένειες και τους φίλους τους ενώ ήταν στο νοσοκομείο. «Φυσικά, το να μην μπορείς να δεις τους συγγενείς σου ήταν πολύ δύσκολο», είπε.

Η Mireia Lopez Rey Ferrer, που εργάζεται στο νοσοκομείο από το 2008, ανέφερε στην βασίλισσα Ελισάβετ τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού προς τους ασθενείς. «Ως νοσοκόμες φροντίσαμε να μην είναι μόνοι. Τους κρατήσαμε τα χέρια, σκουπίσαμε τα δάκρυά τους και παρέχαμε παρηγοριά», είπε. «Μερικές φορές ένιωθα ότι τρέχαμε μαραθώνιο χωρίς γραμμή τερματισμού».

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024