Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βλαντίμιρ Πούτιν: Το μυστήριο με το βαλιτσάκι που κουβαλάει πάντα ο φρουρός του

Βλαντίμιρ Πούτιν: Το μυστήριο με το βαλιτσάκι που κουβαλάει πάντα ο φρουρός του

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ή εικάζουν ότι ξέρουν τι έχει μέσα το βαλιτσάκι και δεν θέλουν καν να το σκέφτονται.

Ένας από τους σωματοφύλακες του Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είναι επιφορτισμένος να του σώσει τη ζωή σε περίπτωση επίθεσης όπως είναι επιφορτισμένα να κάνουν τα άλλα μέλη της προσωπικής του φρουράς.

Ο σωματοφύλακας αυτός κουβαλάει απλά έναν δερμάτινο χαρτοφύλακα σαν βαλιτσάκι που είναι δεμένος με αλυσίδα που ασφαλίζει, στον καρπό του.

Σήμερα στη συνάντηση που είχε ο Πούτιν με τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο, τα πλάνα «έπιασαν» πάλι τον σωματοφύλακα με το βαλιτσάκι να είναι σκιά του Πούτιν.

Πριν μια εβδομάδα, όταν ο Ρώσος πρόεδρος είχε παρευρεθεί στην κηδεία του υπερεθνικιστή Βλανίμιρ Ζιρινόφσκι στη Μόσχα, πάλι ο σωματοφύλακας με το βαλιτσάκι που πάντα προσπαθεί να είναι διακριτικός, εθεάθη να ακολουθεί τον Πούτιν.

Το κόκκινο κουμπί

Κανείς δεν ξέρει τι κρύβει μέσα το βαλιτσάκι. Η κοινή λογική αλλά και οι εικασίες κάνουν λόγο για το «βαλιτσάκι των πυρηνικών». Την βαλίτσα δηλαδή που έχει ο Πούτιν προκειμένου εάν χρειαστεί να βάλει το κλειδί, να δώσει τους κωδικούς και να πατήσει το κόκκινο κουμπί για να εκτοξευτούν τα πυρηνικά. Ένα σενάριο που κανείς δεν θέλει να σκέφτεται.

Μάλιστα όταν ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία και είχε δοθεί η εντολή τα πυρηνικά της Ρωσίας να είναι σε ετοιμότητα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε πει μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά είχε παγώσει τους πάντες: «Ξέρετε, εκείνη τη διάσημη μαύρη βαλίτσα με το κόκκινο κουμπί…»

Παρόμοιο βαλιτσάκι έχει πάντα μαζί του και ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο σωματοφύλακας που τον ακολουθεί είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να του το δώσει για την τελική εκτόξευση.

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024