Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η οικογενειακή επιχείρηση που πλούτισε εν μέσω πολέμου και πληθωρισμού

ΗΠΑ: Η οικογενειακή επιχείρηση που πλούτισε εν μέσω πολέμου και πληθωρισμού

Φέτος, έγιναν 20% πλουσιότεροι και είναι 11οι ανάμεσα στις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου

Μπορεί οι αυξανόμενες τιμές ενέργειας και τροφίμων και κλυδωνισμοί στις παγκόσμιες αγορές εμπορευμάτων να πλήττουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ωστόσο μία υπάρχει και ένα εντυπωσιακό success story: η μεγαλύτερη οικογενειακή επιχείρηση των ΗΠΑ, η Cargill, είδε τα κέρδη της να εκτινάσσονται και τρία από τα μέλη της, ο Τζέιμς Καρτζίλ, ο Όστεν Καρτζίλ και η Μαριάν Λίμπαν, εντάχθηκαν στις τάξεις των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου χάρη στα μερίδιά τους στην εταιρεία επεξεργασίας τροφίμων Cargill Inc με έδρα τη Μινεσότα.

Καθένας έχει καθαρή αξία περιουσία 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, αυξημένη κατά 20% φέτος. Μέλη της οικογένειας που βρίσκονται ήδη μεταξύ των Top 500 περιλαμβάνουν την Pauline Keinath, δισέγγονη του ιδρυτή William Wallace Cargill, και την Gwendolyn Sontheim Meyer με περιουσίες 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων η καθεμία.

Περισσότερα από 20 μέλη των οικογενειών Cargill και MacMillan ελέγχουν το 87% της στενής εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε το 1865 με μια ενιαία αποθήκη σιτηρών στο Conover της Αϊόβα. Οι Cargills κατέλαβαν την 11η θέση στη λίστα του Bloomberg του Σεπτεμβρίου με τις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο με συλλογική περιουσία 51 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκείνη την εποχή.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε τριγμούς στις παγκόσμιες αγορές τροφίμων και εμπορευμάτων που ήδη αντιμετώπιζαν διακοπές στην αλυσίδα εφοδιασμού και χαμηλή παραγωγή λόγω ξηρασίας και άλλων καιρικών συνθηκών. Ο Παγκόσμιος Δείκτης Τιμών Τροφίμων του ΟΗΕ για τον Μάρτιο έφτασε σε υψηλό ρεκόρ, με ελάχιστα σημάδια χαλάρωσης.

Οι μεγάλες εταιρείες τροφίμων επωφελήθηκαν από τις ελλείψεις και την αστάθεια. Ο οίκος γεωργικών εμπορικών συναλλαγών Louis Dreyfus Co. δήλωσε τον Μάρτιο ότι τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 82% πέρυσι λόγω των διακυμάνσεων των τιμών των σιτηρών και των ισχυρών περιθωρίων κέρδους στους ελαιούχους σπόρους.

Η Cargill αντιμετώπισε περιοδικά πιέσεις να βγει στο χρηματιστήριο, αλλά αντιστάθηκε. Κάτι τέτοιο θα μείωνε το μερίδιο της οικογένειας. Τα μέλη της οικογένειας συλλέγουν περίπου το 17% των καθαρών κερδών κάθε χρόνο ως μέρισμα, αν και δεν είναι όλες οι μετοχές τους ίσες. Τώρα στην έβδομη γενιά της, η οικογένεια Cargill-MacMillan έχει αυξηθεί σε περίπου 125 άτομα. Τον

Αύγουστο, η Cargill παρουσίασε το μεγαλύτερο κέρδος στην ιστορία της, με καθαρά έσοδα σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του δημοσιονομικο2021 με έσοδα 134,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024