Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Οι αποκαλυπτικές ενδείξεις στο μόνιτορ πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Οι αποκαλυπτικές ενδείξεις στο μόνιτορ πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε για τα όσα «αποκαλύπτει» το μόνιτορ αλλά και την εκτίμησή του για τον θάνατο των άλλων δύο κοριτσιών

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για το θρίλερ της Πάτρας και ειδικότερα για τα στοιχεία σχετικά με το μόνιτορ που κατέγραφε τον καρδιακό ρυθμό της 9χρονης Τζωρζίνας αλλά και για το κατά πόσο μπορεί να καθοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου από τα ιατροδικαστικά ευρήματα στην περίπτωση της Ίριδας.

«Οι κατασταλτικές ουσίες που δυσκολεύουν τον εγκέφαλο να αιματωθεί εκφράζουν τα συμπτώματα της βραδυκαρδίας, μείωση του αναπνευστικού ρυθμού και μυδρίαση από την κόρη του οφθαλμού. Για να υπάρξει μία βραδυκαρδία η οποία, θα προκαλέσει όλη αυτή την συμπτωματολογία, θα πρέπει να έχει βρεθεί μία παθολογία στην καρδιά. Δηλαδή, να έχει γίνει μία 24ωρη ή πολυήμερη καταγραφή του καρδιακού ρυθμού και να έχει καταγραφεί κάποια αρρυθμία της συχνότητας ή οποιαδήποτε παθολογία», ανέφερε αρχικά.

Κρίσιμη η παρουσία της μητέρας

«Υπάρχουν κάποια διαστήματα που υπάρχει καταστολή, και μυδρίαση εξαιτίας της κακής οξυγόνωσης του εγκεφάλου. Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα όσο βρίσκεται η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, μαζί με το παιδί. Μιλάμε για επεισόδια που ξεπερνούν τον αριθμό του τυχαίου. Εάν υπάρχουν άλλες ουσίες, είναι και αυτές κατασταλτικού χαρακτήρα. Οι τοξικολογικές έγιναν μετά τον θάνατο και αυτά τα επεισόδια γίνονταν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, συνεπώς θα είναι δύσκολο να αναδειχθεί, εκτός και εάν γίνει εξέταση τριχών. Μόνο οι τρίχες θα μπορούσαν να διαφωτίσουν την υπόθεση», συμπλήρωσε.

Για την περίπτωση των δύο άλλων παιδιών

«Εάν αποκλείσουμε τα παθλογικά και τα γενετικά αίτια, τότε θα αναζητήσουμε την αιτία σε έναν βίαιο θάνατο, όπως αυτόν της ασφυξίας. Έχουν καταγραφεί ευρήματα στους δύο πρώτους θανάτους που είναι συμβατά με τον ασφυκτικό θάνατο» . Εκτίμησε ακόμα ότι ερευνώνται εκ νέου οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις, προκειμένου να εξεταστεί εάν είναι δυνατόν να αποκλειστούν οι παθολογικές αιτίες που είχαν διατυπωθεί και από εκεί και πέρα να γίνει νέα έρευνα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024