Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ενέκριναν την πώληση 8 F-16 στη Βουλγαρία - Θα μεταφερθούν τα MiG στην Ουκρανία;

ΗΠΑ: Ενέκριναν την πώληση 8 F-16 στη Βουλγαρία – Θα μεταφερθούν τα MiG στην Ουκρανία;

Οι ΗΠΑ γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να πουλήσουν οκτώ μαχητικά αεροσκάφη F-16 στη Βουλγαρία χωρίς να διευκρινίσουν εάν αυτή η κίνηση ανοίγει τον δρόμο για τη μεταφορά στην Ουκρανία των σοβιετικών MiG που διαθέτει η βαλκανική χώρα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση οκτώ μαχητικών αεροσκαφών F-16 (τεσσάρων F-16 C Block 70 και τεσσάρων F-16 D Block 70) και συνοδευτικού στρατιωτικού εξοπλισμού στη Βουλγαρία έναντι 1,67 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το υπουργείο Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών (φωτογραφία αρχείου, επάνω, Reuters/Patrick Lin).

Δεν διευκρίνισαν για τα MiG

Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ενημέρωσε το Κογκρέσο για την πρόθεση να πωλήσει μαχητικά αεροσκάφη και στρατιωτικό εξοπλισμό στη Σόφια.

Δεν διευκρίνισε αν αυτή η πώληση θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για τη μεταφορά στην Ουκρανία μαχητικών αεροσκαφών σοβιετικής κατασκευής, τα οποία διαθέτει η Βουλγαρία.

Το Κίεβο έχει ζητήσει από τη Δύση μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που διαθέτουν ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Το ενδεχόμενο μεταφοράς τέτοιων αεροσκαφών από την Πολωνία είχε συζητηθεί στις αρχές Μαρτίου, ωστόσο οι ΗΠΑ δεν έδωσαν το «πράσινο φως» λόγω του ρίσκου να εκληφθεί από τη Ρωσία ως άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αποτελεί μέρος της στρατηγικής με την οποία η Ουάσιγκτον θέλει να απαντήσει στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024