Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Επανατοποθετεί τις στρατιωτικές του δυνάμεις στη σκακιέρα του μετώπου ο Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επανατοποθετεί τις στρατιωτικές του δυνάμεις στη σκακιέρα του μετώπου ο Πούτιν

Τελικά οι Ρώσοι αποσύρουν τις δυνάμεις τους, ή κάνουν έναν μεγάλο ελιγμό;

ΟΙ ΗΠΑ διαβλέπουν ότι οι Ρώσοι δεν αποσύρουν τις δυνάμεις τους από την Ουκρανία. Μάλιστα αμερικανοί αξιωματούχοι λένε πως τα 2/3 των στρατιωτικών δυνάμεων που αποσύρθηκαν από την πολιορκία του Κιέβου, δεν θα επιστρέψουν στις βάσεις τους, αλλά θα επανατοποθετηθούν σε σημεία της Ανατολικής Ουκρανίας.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν το έχουν επιβεβαιώσει οι Αμερικάνοι μέχρι τώρα. Βέβαια πάντα στη σκέψη όλων των αναλυτών είναι πως ο αντικειμενικός στόχος των Ρώσων ήταν από την αρχή η Ανατολική Ουκρανία, οπότε με δεδομένο ότι σε πολλές πόλεις όπως στη Μαριούπολη δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο στρατός έχει σημειώσει πρόοδο, θεωρούν πολύ λογικό να ρίξουν εκεί επιπλέον δυνάμεις.

Θηριωδίες

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές σε όλον τον κόσμο για τις θηριωδίες στην πόλη Μπούκα και οι εικόνες που έρχονται από το συγκεκριμένο προάστιο του Κιέβου, παγώνουν το αίμα.

Ομαδικοί τάφοι, πτώματα δεμένα πισθάγκωνα με μια σφαίρα στο κεφάλι, απλοί πολίτες νεκροί στην άκρη του δρόμου έχουν προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή. Ο ίδιος ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταγγέλλει τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου ενώ χαρακτηρίζει βιαστές, δολοφόνους και εκτελεστές, τους Ρώσους στρατιώτες που όπως υποστηρίζει το έκαναν.

Από την άλλη το Κρεμλίνο αρνείται πεισματικά τις καταγγελίες και το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας μιλά για προβοκάτσια με σκοπό την ενοχοποίηση της χώρας και ζητεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, μάλιστα  κάλεσε τη Δύση να μη βγάζει βιαστικά συμπεράσματα, διότι, όπως είπε, στο πλαίσιο της έρευνας που έχουν ήδη αναλάβει οι ρωσικές Αρχές υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για παραποιημένα βίντεο.

Τα μέτωπα

Οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται σε πολλά σημεία της Ουκρανίας. Όπως λένε οι Ουκρανοί τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να αποσύρονται από τη Σούμι, στα ανατολικά, ενώ σημειώθηκαν ανθρώπινες απώλειες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Μικολάγιεφ και το Χάρκοβο την Κυριακή.

Ο δήμαρχος της πόλης Τσερνίχιβ που βρίσκεται στα βόρεια, είπε πως 7 στα 10 κτίρια της πόλης του έχουν ισοπεδωθεί: «Οι συνέπειες είναι φοβερές, όπως και στην Μπούκα και στο Χάρκοβο και μάλλον και στη Μαριούπολη», είπε ο δήμαροχς Βλάδισλαβ Ατροσένκο

Στα δυο η Ε.Ε

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται για άλλη μια φορά να μη βρίσκει κοινό τόπο συμφωνίας. Ο Μακρόν για παράδειγμα τάσσεται υπέρ της πλήρους επιβολής εμπάργκο στην εισαγωγή πετρελαίου και άνθρακα από τη Ρωσία.

Η Γερμανία από την πλευρά της λέει όχι σε ένα πλήρες εμπάργκο στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο από τη Ρωσία, ενώ δια στόματος του υπουργού Οικονομίας της χώρας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ζητά ενίσχυση των κυρώσεων.

Sports in

Σπουδαία κίνηση από τον Ντιέγκο Κόστα που βοηθά τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία

Ο διεθνής επιθετικός της Γκρέμιο, Ντιέγκο Κόστα, προχωρά σε μια σπουδαία κίνηση για να βοηθήσει τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024