Ουγκούρ Σαχίν: Στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Bloomberg ο άνθρωπος που ανέπτυξε το mRNA εμβόλιο της Pfizer
Στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια η περιουσία του
Στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχεται η προσωπική περιουσία του Ουγκούρ Σαχίν, του επιστήμονα που η συμβολή του ήταν καθοριστική στην παραγωγή του εμβολίου mRNA των Pfizer και BioNTech.
Σύμφωνα με την λίστα δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο 56χρονος ογκολόγος και ανοσολόγος Σαχίν Ουγκούρ κατέχει την 305η θέση αυτή της λίστας. Αξίζει να σημειώθεί ότι είναι και ο μόνος Τούρκος που βρίσκεται σε αυτή τη λίστα των δισεκατομμυριούχων.
Ο κ. Σαχίν, γεννήθηκε στην Τουρκία αλλά μεγάλωσε στη Γερμανία και κατέχει το 17% των μετοχών της BioNTech. H μετοχής της εταιρείας, μετά την ανάπτυξη του εμβολίου για τον κοροναϊό covid-19 παρουσίασε ιλιγγιώδη άνοδο που έφτασε στο 900% οπότε και το μέρισμα του Σαχίν αυξήθηκε αναλόγως.
Την BioNTech ο Σαχίν την ίδρυσε από κοινού με τη γυναίκα του, επίσης γιατρό, Οζλέμ Τουρετσί το 2000 με την υποστήριξη των Γερμανών δισεκατομμυριούχων αδελφών Στρουένκγμαν.
- Πρόταση Τραμπ για πλαφόν 10% στα επιτόκια πιστωτικών καρτών – Πολιτικό μήνυμα ή ρεαλιστική παρέμβαση;
- Οι διαδηλώσεις στο Ιράν συνεχίζονται – Αναφορές για 65 νεκρούς
- Βενεζουέλα: Ο αριθμός των πολιτικών κρατουμένων που απελευθερώθηκαν έφθασε τους 18
- Αραγκτσί και Ιραβανί, κατηγορούν ΗΠΑ και Ισραήλ για την κατάσταση στο Ιράν
- Γροιλανδία: Τι σημαίνει για τους κατοίκους η «απειλή Τραμπ»
- Η Τσεχία θέλει να μείνει με κορώνα
- Οι ΗΠΑ ζητούν από τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα και να φύγουν άμεσα από τη χώρα
- Χρυσός: Δεν πτοούνται οι ταύροι από τα ρεκόρ του 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442