Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρούλα Πισπιρίγκου: Απολογείται τη Δευτέρα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας - Ποια στάση θα κρατήσει

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απολογείται τη Δευτέρα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας – Ποια στάση θα κρατήσει

Kαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα που «έφυγαν» μέσα σε τρία χρόνια.

Σε λιγότερο από ένα 24ωρο η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί για πρώτη φορά ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί. Μέχρι στιγμής, η 33χρονη δηλώνει, μέσω των δικηγόρων της, ότι δεν αποδέχεται την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση που της αποδίδεται, για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Θα κληθεί λοιπόν για πρώτη φορά να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα, αναφορικά με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές αρχές όλο το διάστημα των ερευνών.

Για παράδειγμα γιατί ήθελε πάντα μονόκλινο δωμάτιο στα νοσοκομεία, γιατί ρωτούσε εναγωνίως για τις κάμερες, τι εννοούσε όταν μια μέρα πριν το επεισόδιο της Τζωρτζίνας είπε στους γιατρούς «δεν έχετε δει τίποτα». Πλέον, μετά και την αποστασιοποίηση του ενός από τον άλλον και τα «αδειάσματα» και από τις δύο πλευρές, θα έχει πολύ ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει η 33χρονη και το αν θα διαφοροποιηθει από αυτή που τηρεί μέχρι σήμερα.

Με το πέρας της απολογίας της θα ξεκινήσει η ανάκριση.

Παράλληλα βέβαια, πρέπει να εξεταστεί και το γιατί ο Μάνος Δασκαλάκης στρέφεται εναντίον της συζύγου του.

Οπως φαίνεται, όσο ξετυλίγεται το κουβάρι του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα τόσο διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των γονιών, Ρούλας και Μάνου, καθώς ο ένας «αδειάζει» τον άλλον.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, στην πρώτη του δήλωση μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων:

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει τιμητής της αγάπης και της οδύνης μου για τα τρία χαμένα παιδιά μου. Όσον αφορά την κατηγορούμενη και τον διάλογο που έγινε μεταξύ μας δεν έχω να κάνω καμία απολύτως δήλωση. Δεν έχω να σας πω κάτι. Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερα δυσχερή θέση της, θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Με τους αρμόδιους. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν απολύτως. Δεν έχω να κρύψω κάτι».

Από την πλευρά της, η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας, εξερράγη από τη μεταστροφή του Μάνου Δασκαλάκη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Star μέσα από τη ΓΑΔΑ, λίγες ημέρες πριν τόνισε χαρακηριστικά: «Το μέλημά του είναι να μην πάει φυλακή, εμένα δεν με σκέφτεται» είπε προσθέτοντας ότι ο Μάνος Δασκαλάκης τής είπε: «Τι θες, να πάω φυλακή εγώ και ο πατέρας μου;».

«Τώρα αρχίζει να χτίζεται το πραγματικό της προφίλ»

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», η Δέσποινα Σβουρδάκου, Δρ. Εγκληματολογίας, μίλησε για ένα δύσκολο προφίλ της δράστιδος.

«Η επιστήμη θα δώσει τις απαντήσεις και σαφώς η αστυνομία. Βήμα βήμα μαζεύουν τα στοιχεία που είναι αποδείξεις για να δούμε τι έχει γίνει, ποια είναι η αλήθεια. Πάντοτε προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια χωρίς να αδικήσουμε».

Η κ. Σβουρδάκου τόνισε πως η έρευνα που γίνεται είναι βήμα βήμα από την καθημερινότητα των πρωταγωνιστών μέχρι και την τελευταία στιγμή.

«Χτίζεται ένα πολύ δύσκολο προφίλ και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι. Από την πρώτη στιγμή είδαμε μια μητέρα άκαμπτη, ψυχρή και θεωρώ έτσι θα συνεχίσει να είναι η στάση της, όμως επειδή βλέπουμε τώρα να μπαίνουν και άλλα πρόσωπα στην υπόθεση που θα καταθέσουν, θα υπάρχει μάχη των πρωταγωνιστών, μια δράση και αντίδραση».

Όπως είπε η εγκληματολόγος: «Τώρα αρχίζει να χτίζεται το πραγματικό προφίλ».

Η κεταμίνη είναι ένα «club drug»

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Παπαζήσης, αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, αναφέρθηκε στην κεταμίνη που έλυσε ουσιαστικά το θρίλερ.

«Τα φάρμακα, εκτός κεταμίνης, που βρέθηκαν ήταν τρία αντιεπιληπτικά. Πρέπει να δούμε τι ακριβώς χορηγούσαν εκείνη την περίοδο οι γιατροί για να ξέρουμε αν ήταν μέσα στη φαρμακευτική αγωγή».

Οι 9 φορές που η 33χρονη χορήγησε κεταμίνη πρόκειται για συστηματική δηλητηρίαση του κοριτσιού, σύμφωνα με τον καθηγητή.

«Η κεταμίνη μεταβολίζεται, μέσα σε 2 ώρες μπορεί να εξαφανιστεί από το αίμα. Στα ούρα παραμένει κάποιες ώρες περισσότερο. Από την στιγμή που είχαν μπει οι υποψίες εγκλήματος, οι Αρχές μπήκαν στη διαδικασία ενός γενικευμένου ελέγχου από όπου εντοπίστηκε η κεταμίνη».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαζήση, η κεταμίνη είναι ένα «club drug» το οποίο χρησιμοποιείται εκτεταμένα στη διασκέδαση και μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί εύκολα.

Αστυνομική έρευνα για τα αίτια θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς

Εν τω μεταξύ, στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών μπαίνει η υπόθεση, του θανάτου της σπιτονοικοκυράς μετά τις πληροφορίες και μαρτυρίες για «περίεργο» θάνατο της 69χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πάτρας, θα αρχίσουν έρευνα για τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς της 33χρονης κατηγορούμενης για τη δολοφονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, ενώ αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από γιατρούς και αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας κατά της 69χρονης.

Το μυστήριο της νεκρής σπιτονοικοκυράς – Πώς πέθανε και τι εξετάζουν οι Αρχές

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών μπαίνει, όπως όλα δείχνουν, και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς της 69χρονης, που έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, ξεκινούν τις διαδικασίες προκειμένου να δουν τι έχει συμβεί με την περιουσία της.

Η «βεντάλια» των ερευνών για την πρωτόγνωρη, για τα ελληνικά αστυνομικά δεδομένα, υπόθεση, αναμένεται να ανοίξει περισσότερο, καθώς στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών μπαίνει ο θάνατος της 69χρονης γυναίκας, που είχε παραχωρήσει ένα από τα διαμερίσματά της στο ζευγάρι.

Στο ίδιο κτίριο, το οποίο αποτελείται από τρεις ορόφους, διέμενε και η γυναίκα, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Η 69χρονη γνώρισε το ζευγάρι το 2015. Τότε είχε γεννηθεί η Τζωρτζίνα και η σπιτονοικοκυρά, θέλοντας να τους βοηθήσει στο ξεκίνημα της ζωής τους, τους πρότεινε να μείνουν σπίτι της, χωρίς ενοίκιο και, ταυτόχρονα, να έχει και εκείνη κάποιον να τη βοηθά και να τη φροντίζει.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024