Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύνδρομο Μινχάουζεν: Η ταινία «Run» για τη σχέση μητέρας – παιδιού που παγώνει το αίμα

Σύνδρομο Μινχάουζεν: Η ταινία «Run» για τη σχέση μητέρας – παιδιού που παγώνει το αίμα

Η ταινία βγήκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μέσα σε λίγες ημέρες την είδαν εκατομμύρια θεατές. Η ταινία δείχνει μια μάνα που πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν.

Το «Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου» είναι μια κατάσταση κατά την οποία ένας φροντιστής δημιουργεί την εμφάνιση προβλημάτων υγείας σε ένα άλλο άτομο, συνήθως στο παιδί του. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τραυματισμό του παιδιού ή αλλαγή διαγνωστικών δειγμάτων.

Στη συνέχεια, ο φροντιστής παρουσιάζει το άτομο ως άρρωστο ή τραυματισμένο. Μόνιμος τραυματισμός ή θάνατος του θύματος μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα της διαταραχής.

Η ταινία «Run» δείχνει ακριβώς αυτό. Μια μητέρα (Σάρα Πόλσον) η οποία φροντίζει την ανάπηρη κόρη της (Κίρα Άλλεν) και η οποία με διάφορα φάρμακα επιχειρεί να την αρρωστήσει ακόμη περισσότερο προκειμένου το παιδί να έχει πάντα την ανάγκη της.

Την «αρρωστημένη» αυτή σχέση σκιαγραφεί το «Run» που δείχνει πως αντιδράει η κόρη όταν συνειδητοποιεί ότι η φαρμακευτική αγωγή που της δίνει η μητέρα της, την κάνει χειρότερα. Στην πορεία ανακαλύπτει μια σειρά από μυστικά για την μητέρα της που παγώνουν το αίμα.

Έσπασε κάθε ρεκόρ

Η ταινία βγήκε μέσα στην πανδημία και ανέβηκε στην πλατφόρμα Hulu, όπου έσπασε κάθε ρεκόρ θέασης, καθήλωσε εκατομμύρια θεατές και έγινε η πιο προβεβλημένη ταινία στην ιστορία του Hulu.

Το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα της ταινίας και μόλις την ανέβασε ακόμη περισσότεροι θεατές είδαν τι σημαίνει το σύνδρομο Μινχάουζεν. Σε μελέτη που έγινε πριν από λίγα χρόνια διαπιστώθηκε ότι το 95% όσων πάσχουν από το σύνδρομο αυτό, είναι μητέρες που κακοποιούν τα παιδιά τους.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024