Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα: Μυστικά για να έχετε σίγουρα αποτελέσματα

Αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα: Μυστικά για να έχετε σίγουρα αποτελέσματα

5+1 tips για να χάσετε βάρος χωρίς κόπο αλλά με τρόπο

Ποιος είπε πως για να χάσετε βάρος πρέπει να κάνετε ακραίες δίαιτες;

Στην πραγματικότητα, αυτό που χρειάζεται για να πείτε «αντίο» στα περιττά κιλά είναι να αλλάξετε νοοτροπία και να πραγματοποιήσετε μικρές αλλαγές που αντέχουν στον χρόνο.

Όπως πιθανότατα ξέρετε, μια στερητική δίαιτα, ακόμη κι αν οδηγήσει σε απώλεια βάρους, δεν εξασφαλίζει αποτέλεσμα με διάρκεια.

Για να μην ταλαιπωρείστε λοιπόν μάταια, κάντε έξυπνες επιλογές.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και θα έχετε σίγουρα αποτελέσματα:

Επιλέξτε χορταστικές τροφές

Όταν θέλετε να χάσετε βάρος είναι σημαντικό να μη νιώθετε διαρκώς πεινασμένοι, έτσι ώστε να μην τα παρατήσετε μετά από μερικές ημέρες προσπάθειας. Οι άπαχες πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες είναι οι σύμμαχοί σας στην προσπάθειά σας για αδυνάτισμα, αφού έχουν την ιδιότητα να σας χορταίνουν και να παρατείνουν το αίσθημα κορεσμού. Το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το τυρί κότατζ, το αυγό και τα μανιτάρια είναι καλές πηγές άπαχης πρωτεΐνης, ενώ τα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια και τα τρόφιμα ολικής άλεσης είναι καλές πηγές φυτικών ινών.

Περιορίστε τη ζάχαρη

Για πολλούς ανθρώπους το πιο δύσκολο κομμάτι όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος είναι να καταφέρουν να αντισταθούν στην επιθυμία τους για γλυκά. Άλλωστε, σε έναν κόσμο με τόσο εύκολη πρόσβαση σε αμέτρητες λιχουδιές, πολλές φορές απαιτεί μεγάλη αυτοσυγκράτηση να αντισταθείτε στον πειρασμό. Για να περιορίσετε την κατανάλωση ζάχαρης, ξεκινήστε πίνοντας τον καφέ σας σκέτο. Αν πίνετε μεγάλη ποσότητα καφέ καθημερινά ή βάζετε πολλή ζάχαρη, αυτή η αλλαγή μπορεί να κάνει τη διαφορά μακροπρόθεσμα.

Ελέγξτε τις μερίδες σας

Το να διατηρείτε υπό έλεγχο τα μεγέθη των μερίδων σας είναι το κλειδί όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Ένας τρόπος για να ελέγξετε τις μερίδες του φαγητού σας είναι να χρησιμοποιήσετε μικρότερα πιάτα ή να μετρήσετε το μέγεθος της μερίδας μέχρι να είστε σε θέση να το υπολογίζετε αυτόματα.

Μείνετε μακριά από το αλκοόλ

Όταν το αλκοόλ καταναλώνεται ανεξέλεγκτα, οι θερμίδες που περιέχει μπορούν να τινάξουν την προσπάθειά σας για απώλεια βάρους στον αέρα. Σκεφτείτε ότι 1 γραμμάριο αλκοόλ σάς δίνει 7 θερμίδες και πρακτικά 2-3 ποτά μπορεί να ισοδυναμούν με ένα μικρό γεύμα, αυξάνοντας μάλιστα στη συνέχεια την επιθυμία σας για ανθυγιεινό φαγητό.

Αποφύγετε τα τηγανητά

Πιθανότατα δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν αγαπάει τις τηγανητές πατάτες. Ωστόσο όσο νόστιμες κι αν είναι, περιέχουν πολλές θερμίδες, όπως άλλωστε όλα τα τηγανητά, τα οποία καλό είναι να αποφεύγετε.

Μην τρώτε μπροστά στην τηλεόραση

Όταν τρώτε συγκεντρωμένοι, χωρίς περισπασμούς, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το φαγητό σας και να αντιληφθείτε τα σήματα κορεσμού του οργανισμού σας. Αντιθέτως, όταν τρώτε μπροστά στην τηλεόραση, πολύ εύκολα μπορεί να οδηγηθείτε στην υπερκατανάλωση φαγητού.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024