Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πανεπιστήμιο Έσσεξ: Αυτές είναι οι 5 πιο βαρετές δουλειές του κόσμου

Πανεπιστήμιο Έσσεξ: Αυτές είναι οι 5 πιο βαρετές δουλειές του κόσμου

Οι 5 πιο βαρετές, οι 5 πιο ενδιαφέρουσες και τα πιο βαρετά χόμπι.

Μία ενδιαφέρουμε έρευνα για τα πιο βαρετά και μη επαγγέλματα έκανε το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin στις αρχές του μήνα.

Τα συμπεράσματα έδειξαν πως χρηματοοικονομικά επαγγέλματα χαρακτηρίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία ως ο πιο βαρετός κλάδος στον κόσμο, με τις θέσεις που σχετίζονται με τα χρηματοοικονομικά να καταλαμβάνουν τις τέσσερις από τις πέντε πρώτες θέσεις με τα «πιο βαρετά» επαγγέλματα, στη λίστα που ακολουθεί παρακάτω.

Οι άνθρωποι που κατέχουν αυτές τις θέσεις εργασίας δεν εκλαμβάνονται πάντοτε ως ιδιαίτερα ικανοί, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, γεγονός που εξέπληξε τουλάχιστον έναν από τους συγγραφείς της μελέτης.

«Θα πίστευα ότι οι λογιστές θα θεωρούνταν βαρετοί, αλλά αποτελεσματικοί και τα τέλεια άτομα για να κάνουν καλή δουλειά ,με τη φορολογική σας δήλωση», σχολίασε ο Γουίζναντ βαν Τίμπουργκ, λέκτορας στο τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου και ένας από τους συγγραφείς της έκθεσης.

Μάλιστα ο λέκτορας της σχολής ανέφερε πως όσοι θεωρούνται στερεοτυπικά «βαρετοί άνθρωποι» αποφεύγονται από τον περίγυρό τους λόγω των άδικων προκαταλήψεων.

«Οι αντιλήψεις μας για τους ανθρώπους μπορούν σίγουρα να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου, αλλά όσοι χαρακτηρίζονται ως «βαρετοί» δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να αποδείξουν ότι τα στερεότυπα είναι λάθος», λέει ο Τίμπουργκ. «Το ίδιο το γεγονός ότι οι άνθρωποι επιλέγουν να τους αποφεύγουν μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικό εξοστρακισμό και να εντείνει τη μοναξιά, οδηγώντας σε πραγματικά αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή τους».

Δείτε τα ευρήματα της μελέτης, και τις λίστες με τις πέντε πιο βαρετές δουλειές, τις πέντε πιο ενδιαφέρουσες δουλειές και τα πέντε πιο βαρετά χόμπι – πάντα σύμφωνα με την γνώμη «εξωτερικών παρατηρητών».

Οι πέντε πιο βαρετές δουλειές:

-Ανάλυση δεδομένων

-Λογιστική

-Ασφαλιστικές/φορολογικές υπηρεσίες

-Καθαρισμοί

-Τραπεζικά επαγγέλματα

Οι 5 κλάδοι με τις πιο ενδιαφέρουσες δουλειές:

-Υποκριτική

-Επιστήμη

-Δημοσιογραφία

-Επαγγελματίες υγείας

-Διδασκαλία

Τα πέντε πιο βαρετά «χόμπι»

-Ύπνος

-Θρησκεία

-Τηλεόραση

-Παρατήρηση ζώων

-Μαθηματικά

Πάντως είναι γνωστό πως ορισμένες από αυτές τις «βαρετές» θέσεις εργασίας τείνουν να πληρώνονται πολύ περισσότερο από κάποιες από τις «πιο συναρπαστικές».

Σύμφωνα με την εταιρεία λογισμικού αμοιβών Payscale, ο μέσος μισθός ενός αναλυτή δεδομένων στις ΗΠΑ είναι περίπου 62.754 δολάρια ετησίως. – περίπου 10.000 δολάρια περισσότερα από τον μέσο μισθό κάποιου που ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες  (52.522 δολάρια κατά μέσο όρο), σύμφωνα με την Glassdoor.

Και ενώ ο «ύπνος» κατατάσσεται ως το πιο βαρετό χόμπι που θα μπορούσε να έχει κανείς, το να κοιμάστε τακτικά και αρκετά θεωρείται απαραίτητο για την παραγωγικότητα, την υγεία και την πνευματική διαύγεια.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024