Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλγαρία: Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις μετακινήθηκαν μέσω της Ελλάδας στο Novo Selo

Βουλγαρία: Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις μετακινήθηκαν μέσω της Ελλάδας στο Novo Selo

Στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ μετακινήθηκαν μέσω του δικτύου υποδομών της Ελλάδας προκειμένου να φτάσουν στο εκπαιδευτικό κέντρο Novo Selo της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της γειτονικής χώρας.

Μέσω των εθνικών υποδομών της Ελλάδας, υπήρξε μετακίνηση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής με την οποία μεταφέρονται στρατιώτες και εξοπλισμός στο βουλγαρικό εκπαιδευτικό κέντρο «Novo Selo», όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Τύπου του υπουργείου Αμυνας της Βουλγαρίας (φωτογραφία, επάνω, BTA).

Κοινή άσκηση

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η κίνηση σχετίζεται με τη συμμετοχή σχηματισμού του αμερικανικού στρατού στην κοινή βουλγαρο-αμερικανική άσκηση Joint Training, η οποία διεξάγεται στο πεδίο εκπαίδευσης.

Σε σχέση με τις προγραμματισμένες κοινές ασκήσεις, στρατιωτικά ελικόπτερα θα πετάξουν από τη Ρουμανία στο εκπαιδευτικό κέντρο Novo Selo και αντίστροφα.

Το υπουργείο Αμυνας υπενθυμίζει ότι η κοινή εκπαίδευση διεξάγεται φέτος από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ασκήσεων του Βουλγαρικού Στρατού στη χώρα και στο εξωτερικό.

Συμμετοχή και στόχοι

Η Κοινή Εκπαίδευση περιλαμβάνει τη συμμετοχή προσωπικού του Υπουργείου Αμυνας, τις δομές υπό την άμεση εξουσία του υπουργού Αμυνας και τον βουλγαρικό στρατό. Σχηματισμοί του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη συμμετέχουν σε αυτήν εκ περιτροπής.

Οι κοινές ασκήσεις αυξάνουν τη μαχητική ικανότητα των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων και συμβάλλουν στη διαλειτουργικότητα σε εθνικό και συμμαχικό σχήμα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: dnes.dir.bg, echedoros-a.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024