Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου για την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ: Άλλα λέει κι άλλα κάνει ο Τσίπρας

Οικονόμου για την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ: Άλλα λέει κι άλλα κάνει ο Τσίπρας

«Kαι το τελευταίο ευρώ που θα έρθει και θα ελαφρύνει κάθε πολίτη εμείς θα το ψηφίζουμε». Λίγες ώρες αργότερα αναίρεσε τη δήλωσή του» σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου

Τα μπρος πίσω του ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση των διατάξεων για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος τόνισε ότι η αναίρεση της αρχικής δήλωσης Τσίπρα είναι απόδειξη ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «άλλα λέει και άλλα κάνει».

Συνεπής στην ασυνέπειά του

«Συνεπής στην ασυνέπειά του και σε μεγάλη απόσταση από την σοβαρότητα και την ευθυνη που η κοινωνία χρειάζεται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Πριν από λίγες ώρες, από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας είπε στον Πρωθυπουργό ότι θα ψηφίσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αφού όπως είπε «και το τελευταίο ευρώ που θα έρθει και θα ελαφρύνει κάθε πολίτη εμείς θα το ψηφίζουμε». Λίγες ώρες αργότερα αναίρεσε τη δήλωσή του.

»Ανέθεσε στην κ. Αχτσιόγλου να εμφανιστεί στη Βουλή και να μεταφέρει εξ ονόματος του κ. Τσίπρα ότι δεν θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Λίγα λεπτά αργότερα η καταψήφιση έγινε «παρών». Ο γνωστός κ. Τσίπρας. Άλλα λέει, άλλα κάνει. Συνεπής στην ασυνέπειά του και σε μεγάλη απόσταση από τη σοβαρότητα και την ευθύνη που η κοινωνία χρειάζεται».

Διαβάστε επίσης Μπρα ντε φερ για ΕΝΦΙΑ: «Οι οχτώ στους δέκα θα πληρώσουν λιγότερα» – «Άδικες μειώσεις, τις σαρώνει η ακρίβεια»

Διαβάστε επίσης ΕΝΦΙΑ: Μπλέξαν τις γραμμές τους στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι δήλωσαν Τσίπρας και Αχτσιόγλου

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή τοποθετήθηκε με τρόπο που άφηνε να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψήφιζε τις μειώσεις που έφερε η κυβέρνηση, για να παρέμβει λίγο αργότερα η Έφη Αχτσιόγλου -κατ’ εντολήν όπως είπε του Αλέξη Τσίπρα- και να διορθώσει την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και το τελευταίο ευρώ

Αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διευκρινίσει αν θα ψηφίσει τις συγκεκριμένες διατάξεις, καθώς όπως είπε ο πρωθυπουργός σχεδόν 8 στους 10 πολίτες θα πληρώσουν έως και 40% μειωμένο φόρο για τα ακίνητά τους.

Ακολούθησε η παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε χαρακτηριστικά: «Μας μιλάτε για τον ΕΝΦΙΑ και μου κάνετε και κόλπα εδώ αν θα το ψηφίσω. Με ρωτάτε αν θα το ψηφίσω, ωραία μαγκιά αυτό. Προφανώς! Και το τελευταίο ευρώ που θα έρθει και θα ελαφρύνει τον Έλληνα πολίτη εμείς θα το ψηφίζουμε».

Είναι δε ακόμα πιο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κατά την τριτολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι πολίτες που θα λάβουν τον ΕΝΦΙΑ θα δουνε πότε πλήρωναν περισσότερο, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα υπογράμμισε ότι «κι εσείς ξέρετε ότι είναι πολιτική κοινωνική αυτή που εφαρμόζουμε αλλιώς δεν θα την ψηφίζατε σήμερα».

Διευκρινίσεις για να μην δημιουργηθούν παρανοήσεις

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά η τομεάρχης Οικονομικών Εφη Αχτσιόγλου απαντώντας στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο οποίος ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει την στάση του για το συγκεκριμένο θέμα είπε:

«Καταψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και δηλώνουμε «παρών» στα δύο άρθρα που προβλέπουν μείωση συντελεστών φόρου ανά τιμή ζώνης». Αιτιολογώντας δε, την στάση του κόμματός της είπε «υπάρχει μείωση για τους περισσότερους ιδιοκτήτες αλλά θεωρούμε ότι είναι μεγαλύτερη στα υψηλά εισοδήματα. Διαφωνούμε με την αρχιτεκτονική της πολιτικής σας».

Μάλιστα, η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι της ζήτησε ο κ. Τσίπρας να κάνει την συγκεκριμένη διευκρίνηση ώστε να μην δημιουργηθούν παρανοήσεις από την πρωινή του τοποθέτηση.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024