Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλαμαριά: Οι πολίτες μαθαίνουν πόσο διοξείδιο του άνθρακα δεσμεύει το αστικό πράσινο της πόλης

Καλαμαριά: Οι πολίτες μαθαίνουν πόσο διοξείδιο του άνθρακα δεσμεύει το αστικό πράσινο της πόλης

Το ισοζύγιο πρασίνου σε αστικές περιοχές είναι κρίσιμος παράγοντας υγείας και ποιότητας ζωής. Στο Δήμο Καλαμαριάς, εφαρμόζουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής όλων των δεδομένων που αφορούν το περιβάλλον.

Ένα παρατηρητήριο ποιότητας ζωής έχουν εγκαταστήσει στην Καλαμαριά. Το έκαναν διότι θέλουν να ξέρουν όλοι για την ποιότητα αέρα που αναπνέουν, την κατάσταση και τις μεταβολές στο αστικό πράσινο, καθώς και την εμπλοκή όλων σε αυτή την διαδικασία με την εξοικείωση τους με την αντίστοιχη διαδραστική εφαρμογή που έχουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Τετάρτη 23.03.2022  και ώρα 17:00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» θα πραγματοποιηθεί ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για το Αστικό Πράσινο, στο πλαίσιο του έργου Παρατηρητήριο Αστικού Πρασίνου Δήμου Καλαμαριάς.

Στη διάρκεια της Ημερίδας θα γίνει παρουσίαση του έργου και των αποτελεσμάτων του, καθώς και ζωντανή επίδειξη της λειτουργίας του. Επιπλέον, προσκεκλημένοι επιστήμονες θα μιλήσουν για το Αστικό Πράσινο και τη σημασία της ορθής διαχείρισής του.

Σκοπός της δημιουργίας Παρατηρητηρίου Αστικού Πρασίνου στον Δήμο Καλαμαριάς είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου και τεχνολογικά σύγχρονου συστήματος, που σχετίζεται με την παρακολούθηση και διαχείριση του Αστικού Πρασίνου του Δήμου. Το σύστημα είναι ανοικτό για τους πολίτες μέσω διαδικτύου.

Οι ενδιαφερόμενοι, μέσω της ιστοσελίδας https://app.greentree.gr/el/map/4 , έχουν τόσο τη δυνατότητα παρακολούθησης δυναμικών παραμέτρων, όπως η δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και παρέμβασης μέσω αποστολής αιτημάτων αναφορικά με την κατάσταση των δέντρων πάρκων και δεντροστοιχιών της περιοχής τους.

Επιπλέον, το σύστημα εκτιμά και υπολογίζει μία σειρά δεικτών, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη διαχείριση και λήψη αποφάσεων, κατά την άσκηση πρακτικών σχετικών με την ενίσχυση, προστασία και διαχείριση του αστικού πρασίνου από πλευράς υπηρεσιών του Δήμου.

Το σύστημα καλύπτει την έννοια του ολοκληρωμένου, καθώς συνιστά έναν σφαιρικό τρόπο εξέτασης των αναγκών και των προβλημάτων των αστικών χώρων πρασίνου, αλλά και των ωφελειών που προέρχονται από αυτούς, μέσα από τη συνεκτίμηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού ανθρωπογενών και μη παραγόντων, καθένας εκ των οποίων έχει διαφορετική βαρύτητα. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ολιστική προσέγγιση κατά την άσκηση της Δασοκομίας Πόλεων στον Δήμο Καλαμαριάς.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024