Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκρηξη σε πολυκατοικία στο Κίεβο – Τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι
Οβίδα εξερράγη έξω από πολυκατοικία στο Κίεβο, τραυματίζοντας πέντε άτομα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Μια οβίδα εξερράγη έξω από μια πολυκατοικία στο Κίεβο, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης την Κυριακή.
Το δεκαώροφο κτίριο στη βορειοδυτική συνοικία Σβιατοσίν υπέστη σοβαρές ζημιές, δήλωσαν δημοσιογράφοι του AFP που βρίσκονταν στο σημείο.
Οι πυροσβέστες οδήγησαν μια ηλικιωμένη γυναίκα και έναν αποπροσανατολισμένο άνδρα με τραύματα στο πρόσωπο στο ασθενοφόρο. Δύο καμένα αυτοκίνητα κείτονταν στην καλυμμένη από συντρίμμια αυλή, η οποία στεγάζει επίσης μια παιδική χαρά.
⚡️ Another missile strike on the Sviatoshyn district in Kyiv. Parts of a projectile hit the yard of a ten-storey residential building, causing a fire. According to mayor Klitschko, 5 people were injured. #StopRussia
Photos: @SESU_UA pic.twitter.com/Eo3njtXI7w
— Stratcom Centre UA (@StratcomCentre) March 20, 2022
Πέντε τραυματίες
Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε στο Telegram ότι “οι αεροπορικές επιδρομές του εχθρού” τραυμάτισαν πέντε άτομα, δύο εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
“Ήταν ευτύχημα” που δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, δήλωσε στο AFP η Σβιτλάνα Βοντολάγκα, εκπρόσωπος της κρατικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, προσθέτοντας ότι έξι άνθρωποι διασώθηκαν από το οικοδομικό τετράγωνο.
Ένας παιδικός σταθμός υπέστη επίσης ζημιές, αλλά ήταν άδειος εκείνη τη στιγμή.
Ο κρότος από τους βομβαρδισμούς και τα πυρά ρουκετών ακουγόταν από μακριά. Το σημείο που δέχτηκε το χτύπημα απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την προαστιακή πόλη Ιρπίν, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
“Η αδελφή μου ήταν στο μπαλκόνι όταν συνέβη, παραλίγο να σκοτωθεί”, δήλωσε η Άννα, 30 ετών, κάτοικος του τετραγώνου στον Guardian.
Το Κίεβο έχει πληγεί από μια σειρά μεμονωμένων χτυπημάτων σε πολυκατοικίες την τελευταία εβδομάδα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά τουλάχιστον επτά άνθρωποι και ένα κτίριο να παραδοθεί στις φλόγες.
- Κακλαμάνης: Με αιχμές στον Ανδρουλάκη για τις επιστολικές δεν απαντάει στα κρίσιμα
- Οι τελευταίες οδηγίες για το live των Iron Maiden στο ΟΑΚΑ
- Κακάο: Οι τιμές καταρρέουν και η πραγματική σοκολάτα… επιστρέφει
- Φορολογικές δηλώσεις: Πώς δηλώνονται οι φιλοξενούμενοι – Οι παγίδες στο Ε1
- Διαπλανητικό έπος – Το Perseverance της NASA ολοκληρώνει μαραθώνιο στον Άρη
- Μπαρτζώκας: «Αν θέλει ο Θεός να μας το δώσει αυτή τη φορά, θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι»
- Από τον α’ γύρο η εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών – Τι αλλαγές φέρνει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης
- Οσμή: «Παράνομη εκπομπή υγραερίου» βλέπουν οι επιστήμονες – Γιατί δεν έγιναν μετρήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)






















![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442