Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρισμός: Δεν έχουμε ακυρώσεις - Σταθερές οι μεγάλες ευρωπαϊκές μας αγορές, δηλώνει η πρόεδρος του ΕΟΤ

Τουρισμός: Δεν έχουμε ακυρώσεις – Σταθερές οι μεγάλες ευρωπαϊκές μας αγορές, δηλώνει η πρόεδρος του ΕΟΤ

Η Άντζελα Γκερέκου διαβεβαιώνει πως, παρά τις όποιες δυσκολίες λόγω του πολέμου, ο τουρισμός θα έχει και φέτος μια καλή επίδοση.

«Ο τουρισμός είναι το κεντρικό πεδίο που θα δώσουμε τη μάχη μας. Έχουμε ένα οπλοστάσιο που μπορεί να μας βοηθήσει και στην παρούσα κρίση», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, παρότι παραδέχτηκε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία και η οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που είχε ως επακόλουθο θα τον επηρεάσει.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως «οι μεγάλες μας αγορές, που είναι από την Ευρώπη, κρατούν μια σταθερότητα αυτή τη στιγμή. Δεν έχουν γίνει ακυρώσεις, παρά μόνο ένα ‘πάγωμα’ κρατήσεων που αρχίζει σιγά-σιγά να επανέρχεται».

«Ο τουρισμός είναι ο πιο δυνατός άξονας της οικονομίας μας», τόνισε και έκανε αναφορά και στην ευρωπαϊκή διαχείριση κρίσης στα θέματα τουρισμού, που πρότεινε ο έλληνας υπουργός.

Ήδη, έχουν ξεκινήσει απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ, κάτι που διαβεβαίωσε και ο αμερικανός πρέσβης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «αριθμό ρεκόρ» απευθείας πτήσεων.

Για το κατά πόσο θα μπορέσει να καλυφθεί το κενό στον τουρισμό από την απουσία Ρώσων και Ουκρανών πολιτών, αλλά και τη μείωση αφίξεων από άλλες χώρες της Ευρώπης, λόγω οικονομικής επισφάλειας εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, η κυρία Γκερέκου, τόνισε πως «το ποσοστό των Ρώσων τουριστών ήταν της τάξεως μόλις του 3% του συνόλου των αφίξεων. Οι μεγάλες μας αγορές, που είναι από την Ευρώπη, κρατούν μια σταθερότητα αυτή τη στιγμή».

Η πρόεδρος του ΕΟΤ εκτιμά ότι «με τη δυναμική που είχαμε το Φεβρουάριο, όσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα, ο τουρισμός και φέτος θα έχει μια καλή επίδοση και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην οικονομία μας», ενώ ευχήθηκε ταυτόχρονα να μην δημιουργήσει ο πόλεμος ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024