«Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό»: Η δοκιμασία της πίστης του Αρσένιου
Ένας σύγχρονος Άγιος. Μία εμβληματική φυσιογνωμία που φώτισε με τον πνευματικό του λόγο πλήθος ανθρώπων. Την Πέμπτη στις 22.30 στο MEGA το 6o επεισόδιο.
Στο 6ο επεισόδιο της ιστορικής-βιογραφικής σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», που θα μεταδοθεί σήμερα, Πέμπτη 17 Μαρτίου, στις 22:30 στο MEGA, παρακολουθούμε το πέρασμα του μικρού Αρσενίου από την παιδική στην εφηβική ηλικία αλλά και τη «μάχη» του να κρατήσει την πίστη του ζωντανή.
Τι θα δούμε στο επεισόδιο 6
Η Ευλογία διακρίνει την πνευματική κλίση του Αρσενίου και φροντίζει, από πολύ νωρίς, να του μεταδώσει τη μεγάλη της πίστη. Πέρα από τις προσευχές, του μιλάει για τον εγωισμό και την ταπείνωση, και για το πώς πρέπει να πολεμά τους κακούς λογισμούς. Με το καθημερινό της φωτεινό παράδειγμα χτίζονται σιγά-σιγά στην παιδική ψυχή του Αρσενίου μεγάλες αρετές, που αργότερα θα είναι το μεγάλο του στήριγμα και το πνευματικό του απόθεμα με το οποίο θα ανακουφίσει χιλιάδες ανθρώπους.
Στην ηλικία των 12 ετών επιλέγει να μην πάει στο γυμνάσιο και διαλέγει να μάθει την τέχνη του μαραγκού, για να βοηθήσει οικονομικά τους γονείς του. Στα δεκαέξι του χρόνια, ένας ξάδελφός του σπέρνει στην ψυχή του την αμφιβολία για τη θεότητα του Χριστού. Ο Αρσένιος καταφεύγει στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας και κλαίγοντας παρακαλεί τον Χριστό να του δείξει ένα σημάδι που θα διαψεύδει όσα του είπε ο ξάδελφός του.
Ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών ερμηνεύει τους χαρακτήρες της σειράς. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.
Πρωταγωνιστούν
Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου
Στον ρόλο του Αγίου Παϊσίου, ο Προκόπης Αγαθοκλέους
Στον ρόλο του Γέροντα Κυρίλλου, ο Γιώργος Αρμένης
Στον ρόλο του βοσκού Θόδωρου, ο Γιάννης Στάνκογλου
Στον ρόλο του Ηγούμενου Καλλίνικου, ο Κώστας Αποστολάκης
Στον ρόλο της κυρά-Γιώργαινας, η Ρηνιώ Κυριαζή
Στον ρόλο του Αρσενίου Εζνεπίδη, ο Παΐσιος Έξαρχος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: GREEN OLIVE FILMS
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΓΡΑΙΚΟΣ
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: TUOMAS KANTELINEN
«ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ – ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΑΣΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ»
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 22:30 ΣΤΟ MEGA
#AgiosPaisios #ToMegaToKalo
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο που δίνει στον Έλληνα γκαρντ
- The Birthday Party – Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν τύπο σαν τον Ωνάση αλλά αυτό δεν αρκεί
- Ναυτιλία: Τα παγκόσμια σημεία συμφόρησης – Στενά και Διώρυγες
- Έδωσε το σύνθημα ο Λαουτάρο: «Άλλο ένα βήμα, η Αργεντινή έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη» (pics)
- Κρήτη: Αυτοκίνητο σε τρελή πορεία πήρε σβάρνα σταθμευμένα ΙΧ και ανετράπη – Σώοι οι τρεις επιβαίνοντες
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετημένη η φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης
- Ο Μέσι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Πινέιρο: «Να μου μιλάς με σεβασμό, όπως εγώ» (vid)
- ΗΠΑ: Πέθανε ξαφνικά ο στενός σύμμαχος του Τραμπ, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442