Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Mercedes-Benz ετοιμάζει μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών

H Mercedes-Benz ετοιμάζει μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών

Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε τα σχέδια της για την κατασκευή ενός νέου πιλοτικού εργοστασίου το οποίο θα αναλαμβάνει να ανακτήσει τα σπάνια μέταλλα που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες των ηλεκτροκίνητων

Απαραίτητο «συστατικό» για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων αποτελούν μέταλλα και στοιχεία όπως το κοβάλτιο, το λίθιο, το νικέλιο και το μαγγάνιο τα οποία όπως υποδηλώνει και η ονομασία σπάνιες γαίες με την οποία συνήθως αποκαλούνται, δεν αφθονούν ενώ συνήθως η εξόρυξη τους δεν είναι ιδιαίτερα ανώδυνη ούτε σε οικονομικούς ούτε σε περιβαλλοντικούς όρους.

Επίσης με ορίζοντα τον πλήρη εξηλεκτρισμό της αυτοκίνησης στο απώτερο μέλλον η ζήτηση για τα παραπάνω μέταλλα γίνεται ολοένα και πιο πιεστική.

Υπό αυτό το σκεπτικό η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο προκειμένου να ανακτά ένα μέρος των πολύτιμών αυτών στοιχείων από τις μπαταρίες που έχουν εξαντλήσει τον κύκλο ζωή τους εφοδιάζοντας ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η νέα πιλοτική μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών θα μπορεί αρχικά να διαχειριστεί 2.500 τόνους ετησίως.

Αφού διαχωριστούν τα ανακυκλώσιμα υλικά των μπαταριών από αυτά που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, η Mercedes σχεδιάζει ένα δεύτερο στάδιο όπου τα ανακτηθέντα υλικά θα αξιοποιούνται για την εκ νέου κατασκευή μπαταριών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το ποσοστό ανάκτησης υλικών από κάθε μπαταρία ανέρχεται σε 96% ενώ ο στόχος της γερμανικής φίρμας είναι να κατασκευάζει 50.000 νέες συστοιχίες μπαταριών οι οποίες θα εφοδιάζουν τα νέα ηλεκτροκίνητα της σειράς EQ.

«Η Mercedes-Benz έχει ξεκάθαρους στόχους σε ό,τι αφορά την διατήρηση των φυσικών πόρων, αξιοποιώντας στον μέγιστο της δυνατότητες της κυκλικής οικονομίας για όλες τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται. Η διαδικασία βιώσιμης ανακύκλωσης μπαταριών είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας παγκοσμίως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής παραγωγής και εφοδιασμού της γερμανικής φίρμας, Jorg Burzer.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024