Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντετοκούνμπο: «Ο Πόρτις παίζει απίστευτα, λατρεύω να παίζω μαζί του»

Αντετοκούνμπο: «Ο Πόρτις παίζει απίστευτα, λατρεύω να παίζω μαζί του»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τη νίκη των Μπακς, αλλά και για τον Μπόμπι Πόρτις και την απίθανη εμφάνιση που έκανε

Την έκτη σερί νίκη τους σημείωσαν οι Μπακς, που επικράτησαν στο Fiserv Forum του Μιλγουόκι των Χοκς με 124-115.

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που σημείωσε 43 πόντους, μίλησε για το ματς, για τη δική του απόδοση και την προσπάθειά του να παραμένει επιθετικός, αλλά και για τη φετινή άνοδο του Μπόμπι Πόρτις, με τον οποίο λατρεύει να παίζει ως συμπαίκτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

Για το αν αισθάνθηκε ότι οι Χοκς δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν: «Εγώ απλώς προσπαθούσα να είμαι επιθετικός, να πάρω σωστές αποφάσεις, να πάω εκεί που θέλω και να εστιάσω στα δυνατά μου σημεία. Σε κάποια παιχνίδια αυτό δουλεύει και σε άλλα όχι. Εγώ απλώς προσπαθούσα να πάρω τη σωστή απόφαση, είτε αυτό ήταν να παίξω το πικ εν ρολ, να πάω προς το καλάθι, να δημιουργήσω για κάποιον συμπαίκτη μου είτε να πάρω ένα επιθετικό ριμπάουντ. Απλώς βρήκα ρυθμό. Άλλες φορές τα καταφέρνω, άλλες όχι. Όταν τα πράγματα πάνε καλά, όλοι πάμε καλά».

Για το γεγονός ότι όποτε οι Χοκς πλησίαζαν στο σκορ οι Μπακς έβρισκαν λύσεις: «Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει να βγάλεις άμυνες στο τέλος. Στην επίθεση θα βρούμε τη λύση. Στο τέλος των αγώνων, ο Άλεν, ο Μάθιους και ο Πόρτις θα ανοίξουν το γήπεδο για εμάς, ο Χόλιντεϊ και ο Μίντλετον θα πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει και εγώ θα κάνω περισσότερα σκριν ή θα πηγαίνω προς το καλάθι. Όλα ξεκινούν όμως από την άμυνα. Αν δεν παίζουμε άμυνα, έχουμε πρόβλημα και στην επίθεση. Αν παίζουμε καλή άμυνα, αισθανόμαστε καλύτερα και στην επίθεση».

Για το γεγονός ότι οι Μπακς έχουν ένα από τα πιο δύσκολα προγράμματα στο NBA αυτό το διάστημα και αν έχτισαν αυτοπεποίθηση επειδή νίκησαν καλές ομάδες: «Δε νομίζω ότι ανέβηκε τώρα η αυτοπεποίθησή μας. Πάντα είχαμε αυτοπεποίθηση. Προφανώς χτίζουμε καλές συνήθειες παίζοντας δύσκολα παιχνίδια, όπου πρέπει να πάρουμε σωστές αποφάσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ. Νιώθουμε καλά, παίζουμε άμυνα, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τους Γουόριορς μπροστά μας, αλλά έχουμε δύο ημέρες μπροστά μας για να ξεκουραστούμε και μετά να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτά που έρχονται».

Για το τι κάνει για να μην υποπίπτει σε επιθετικό φάουλ και τι σημαίνει πως πρέπει να κάνει drive από σωστές γωνίες προς το καλάθι: «Προσπαθώ να μην το υπεραναλύω. Έχω απλώς καλό ρυθμό και καλές γωνίες, πέφτω πάνω στους αντιπάλους μου χωρίς να τους σπρώξω υπερβολικά και να περνάω τον ώμο μου πάνω από τον αντίπαλό μου για να κερδίσω φάουλ. Αν κάνω drive και πέσω πάνω στο στήθος ενός αντιπάλου και πέσει, είναι 50-50 αν θα δοθεί επιθετικό ή αμυντικό φάουλ. Αν περάσω τον ώμο μου όμως πάνω από τον δικό του, τότε είναι καλάθι και φάουλ.

Πρέπει όμως να βρεις τις κατάλληλες γωνίες και να σημαδέψεις τους γοφούς για να επιτεθείς. Θα υπάρξουν φορές που δεν θα τα καταφέρεις, αλλά αν το κάνεις, τότε θα είναι πιο δύσκολο να σε σταματήσουν».

Για το τι έχει αλλάξει στη νοοτροπία του και δεν εκνευρίζεται όπως παλαιότερα όταν χρεώνεται με επιθετικό φάουλ: «Όταν προσπαθούν να κερδίσουν επιθετικό φάουλ χαίρομαι, είμαι επιθετικός. Όταν κάποιος προσπαθεί να κερδίσει επιθετικό φάουλ μαντεύει. Με εμένα μαντεύουν, αφού μπορώ να πάω και δεξιά και αριστερά. Κάποιες φορές μαντεύουν σωστά. Πρέπει να τους βγάλω το καπέλο. Εγώ όμως πρέπει να είμαι επιθετικός. Θα βάλω και θα χάσω λέι-απ, θα κάνω επιθετικά φάουλ ή θα το αποφύγω. Στο τέλος της ημέρας αν είμαι επιθετικός είμαι εντάξει με αυτό, γιατί αυτό θέλει η ομάδα από εμένα».

Για τον Μπόμπι Πόρτις και την προσφορά του στην ομάδα: «Παίζει απίστευτα, μας δίνει ενέργεια, ανοίγει το γήπεδο για εμάς. Παίζει με πολλή αυτοπεποίθηση. Όποτε σουτάρει αισθάνομαι ότι θα ευστοχήσει. Είναι τρελό, αλλά όποτε η μπάλα φεύγει από τα χέρια του νιώθω ότι θα βάλει το σουτ.

Προσπαθούμε να τον βάλουμε στη σωστή θέση και να του δώσουμε σουτ, επειδή τα βάζει. Και αμυντικά όμως βοηθάει. Μένει μπροστά στους περιφερειακούς όταν μαρκάρει, ενώ καλύπτει και χώρους πίσω, κόβει alley oop, παίρνει ριμπάουντ. Είναι απλώς ο Μπόμπι. Είναι ο εαυτός του, παίζει με ενέργεια, βάζει στο παιχνίδι τον κόσμο, μας βάζει και εμάς στο παιχνίδι. Λατρεύω τη νοοτροπία του, είναι πάντα έτοιμος να παίξει. Λατρεύω να παίζω μαζί του».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024