Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Φίλιππος: Εκλεισε για 30 λεπτά η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Κακοκαιρία Φίλιππος: Εκλεισε για 30 λεπτά η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Η πυκνή χιονόπτωση που πλήττει την Αττική από νωρίς το πρωί της Πέμπτης,εξαιτίας της κακοκαιρίας «Φίλιππος», φέρνει προβλήματα στην κυκλοφορία

Με τις μνήμες από την κακοκαιρία «Ελπίδα» και την ταλαιπωρία που βίωσαν χιλιάδες οδηγοί στην Αττική Οδό, όπου και εγκλωβίστηκαν στο χιόνι, οι αρμόδιοι φορείς αποφάσισαν για περίπου μισή ώρα, το πρωί της Πέμπτης, το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας λόγω της σφοδρότητας του «Φίλιππου».

Η διακοπή κυκλοφορίας έγινε από το ύψος των διοδίων Αφιδνών έως τη γέφυρα Καλυφτάκη για όλα τα οχήματα. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα και αφότου καθαρίστηκε ο δρόμος, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε και η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο διευθυντής της Τροχαίας, συνεκτιμούνται όλες οι πιθανότητες και για να μην κινδυνέψουν οδηγοί, θα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας εφόσον το επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, πού χρειάζονται αλυσίδες

Στην Αττική, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

Στη Λεωφόρο Χασιάς, από το ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών

Στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του  «414» Στρατιωτικού Νοσοκομείου, μέχρι το πάρκο Ανατολής,

Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μακρής

Στην οδό Αναστάσεως , από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς τον Υμηττό.

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας

Ο «Φίλιππος» φέρνει στη χώρα καταιγίδες, χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική. Το πρώτο κύμα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ το δεύτερο κύμα αναμένεται να πλήξει τη χώρα το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το meteo.gr, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα, Πέμπτη, σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στα πεδινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Ιδιαίτερα στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές κυρίως πάνω από τα 200-300μ υψόμετρο, ενώ εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής θα σημειώνεται χιονόνερο. Στην Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Το προβλεπόμενο ύψος υετού (με μπλε αποχρώσεις η βροχή/χιονόνερο και με μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 11:00 – 14:00 την Πέμπτη 10/03

Από το μεσημέρι ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων προβλέπεται να επηρεάσει την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελ/νησο και τη Δυτική Κρήτη.

Το προβλεπόμενο ύψος υετού (με μπλε αποχρώσεις η βροχή/χιονόνερο και με μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 20:00 – 23:00 την Πέμπτη 10/03

Στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, όμως σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία τοπικά οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024