Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βερολίνο: Η ρωσική πρεσβεία καταγγέλλει απειλητικές επιστολές και προπηλακισμούς εις βάρος Ρώσων

Βερολίνο: Η ρωσική πρεσβεία καταγγέλλει απειλητικές επιστολές και προπηλακισμούς εις βάρος Ρώσων

Η Ρωσία διαμαρτύρεται στη γερμανική κυβέρνηση για «διακριτική μεταχείριση» και άλλες επιθετικές συμπεριφορές εις βάρος Ρώσων, ακόμη και στα σχολεία.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) η πρεσβεία της Ρωσίας στο Βερολίνο διαμαρτύρεται για περιστατικά «διακριτικής μεταχείρισης» και άλλες επιθετικές συμπεριφορές εις βάρος ρώσων πολιτών.

Συγκεκριμένα, η ρωσική διπλωματική αποστολή υποστηρίζει ότι έχει λάβει «εκατοντάδες» αναφορές για ύβρεις, απειλητικές επιστολές, και προπηλακισμούς εις βάρος Ρώσων, για «μόμπινγκ» εις βάρος μαθητών με ρωσική καταγωγή σε γερμανικά σχολεία, καθώς και για ζημιές σε αυτοκίνητα με ρωσικές πινακίδες.

«Θεωρούμε απαράδεκτη κάθε έκφραση διακριτικής μεταχείρισης και κάθε παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών μας και του ρωσόφωνου πληθυσμού στη Γερμανία», αναφέρει η ρωσική πρεσβεία, σύμφωνα πάντα με το DPA.

Παράλληλα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μεταδίδει ότι o πρεσβευτής της Ρωσίας στο Βερολίνο, Σεργκέι Νετσάγεφ, έχει αποστείλει νότα διαμαρτυρίας στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία απαιτεί «ένα ισχυρό μήνυμα της γερμανικής κυβέρνησης προς τις τοπικές αρχές των κρατιδίων και τις δημοτικές αρχές, ώστε να τερματιστούν αυτές οι διακρίσεις».

Και διακρίσεις εις βάρος Ουκρανών

Πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την γερμανική κοινή γνώμη μέχρι σήμερα. Ρεπορτάζ της εκπομπής Report, για το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) την Παρασκευή, επισημαίνει πάντως ότι πράγματι έχουν καταγραφεί περιστατικά επιθετικής συμπεριφοράς, ακόμη και αξιόποινες πράξεις απέναντι σε άτομα ρωσικής καταγωγής. Μεταξύ άλλων, αναφέρονται προπηλακισμοί και σπασμένες βιτρίνες σε ρωσικά καταστήματα. Το ρεπορτάζ καταγράφει μάλιστα την ανησυχία της αστυνομίας ότι παρόμοια περιστατικά ενδέχεται να πολλαπλασιαστούν.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, καταγράφονται και αντίστοιχες συμπεριφορές εις βάρος ατόμων με ουκρανική καταγωγή. Μόνο στο ανατολικογερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας έχουν καταγραφεί έξι κρούσματα βίας εις βάρος Ουκρανών, σύμφωνα με το Report. Για μία «συναισθηματικά ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση» κάνει λόγο το υπουργείο Εσωτερικών στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο.

Οι ειδικοί εξετάζουν τώρα τη λήψη πρόσθετων μέτρων, για παράδειγμα την ενίσχυση της αστυνομικής προστασίας σε ιδρύματα και οργανισμούς ρωσικών ή ουκρανικών συμφερόντων στη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024