Συμμετοχή Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας στην επιχείρηση «Clemenceau 22»
Στη ναυτική δύναμη που συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle. Συμμετέχουν επίσης οι ΕΔ Γερμανίας και ΗΠΑ
Η φρεγάτα «Ύδρα» εντάχθηκε χθες στην «Δύναμη Κρούσης Αεροπλανοφόρου» του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, μετά από πρόσκληση του Επιτελείου ‘Αμυνας της Γαλλίας, για εκ νέου συμμετοχή της χώρας μας στην επιχείρηση «Clemenceau 22». Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, διατέθηκε επίσης το υποβρύχιο «Παπανικολής» σε ρόλο Associated Support.
Στην επιχείρηση «Clemenceau 22» και στη ναυτική δύναμη που συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, που είναι και το πλοίο διοικήσεως της άσκησης, συμμετέχουν επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις της Γερμανίας και των ΗΠΑ.
Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας στην επιχείρηση, εντάσσεται στο πλαίσιο των «Κατευθυντήριων οδηγιών για την αναβάθμιση της ελληνογαλλικής στρατιωτικής συνεργασίας» που υπεγράφησαν την 21 Ιανουρίου 2022 μεταξύ του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του αρχηγού ‘Αμυνας της Γαλλίας, στρατηγού Thierry Burkhard, σε εφαρμογή της «Συμφωνίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για την συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια» μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών.
Διαβάστε επίσης: Σιγήν ιχθύος από Τουρκία στο «αίτημα» Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν
Διαβάστε επισης: Η φρεγάτα «Κανάρης» συνοδεύει το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» – Συμμετοχή στην επιχείρηση Κλεμανσώ 2021
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν για δεύτερη φορά στην επιχείρηση «Clemenceau 22», οποία λαμβάνει χώρα στην θαλάσσια περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, διεξάγοντας προκεχωρημένες δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης, με σκοπό την αναβάθμιση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων, την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας του Charles De Gaulle και την συνεισφορά στην διάταξη αποτροπής και άμυνας της Συμμαχίας.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι νικητές και οι χαμένοι σε… χρήμα του Μουντιάλ
- Ισχυρές καταιγίδες πριν τον τελικό του Μουντιάλ: Η πρόγνωση του καιρού για το Ισπανία – Αργεντινή
- Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Ιράν και τα φτερά του Ίκαρου – Μια προσωπική βεντέτα ίσως οδηγεί τις ΗΠΑ στην καταστροφή
- Ουκρανία: Κύμα διαδηλώσεων για την αποπομπή του υπουργού Άμυνας – Σε δύσκολη θέση ο Ζελένσκι
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Η Μέγκαν Φοξ «βγάζει γλώσσα» σε χρήστη του Instagram που την κρίνει χωρίς λόγο
- Σε κόντρα ΗΠΑ – Νότια Κορέα για τα… δεδομένα μιας εταιρείας
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442