Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παριστάνει το θύμα ο Ακάρ: «Οι Έλληνες ρίχνουν λάδι στη φωτιά»

Παριστάνει το θύμα ο Ακάρ: «Οι Έλληνες ρίχνουν λάδι στη φωτιά»

Τι είπε για τον χάρτη του CBS, στον οποίο η Κωνσταντινούπολη παρουσιάζεται ως ελληνικό έδαφος

Σε ρόλο θύματος θέλησε να εμφανίσει την Τουρκία ο Χουλουσί Ακάρ κατηγορώντας την Ελλάδα ότι «ρίχνει λάδι στη φωτιά»!

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ανατολού αναφέρθηκε στον χάρτη του CBS, στον οποίο η Κωνσταντινούπολη παρουσιάζεται ως ελληνικό έδαφος, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα για «προκλητικές δραστηριότητες» το τελευταίο διάστημα σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο.

«Ως Τουρκία, τονίσαμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου σε όλες τις πλατφόρμες. Τους καλέσαμε να συναντηθούμε. Δηλώσαμε ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μέσω διαπραγματεύσεων. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι αναμένουμε την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα, ειδικά για την τέταρτη συνάντηση στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Δυστυχώς, παρ’ όλη την ειρηνική μας προσέγγιση, τις προσκλήσεις μας, τις εκκλήσεις μας για διάλογο, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στη γειτονική μας Ελλάδα, συνεχίζουν αυτές τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική εις βάρος του ελληνικού λαού. Προσπαθούν συνεχώς να αυξήσουν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, σχεδόν ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Μας δίνει ελπίδα ότι κάποιοι στρατιωτικοί και ακαδημαϊκοί βλέπουν την αλήθεια» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και πρόσθεσε:

Διαβάστε επίσης Παναγιωτόπουλος: Κανάλι απευθείας επικοινωνίας με τον Ακάρ – Μετά τα Rafale και τις Behlara και νέα εξοπλιστικά

«Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα μέρος της Τουρκίας προβλήθηκε στον χάρτη ως έδαφος της Ελλάδας σε τηλεοπτικό κανάλι των ΗΠΑ. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή. Σε μια περίοδο που η επικοινωνία είναι τόσο έντονη και ανεπτυγμένη, είναι απαράδεκτο να μην σε βλέπουν, να μη γνωρίζουν ή να σε αγνοούν. Η διεύθυνση επικοινωνίας της προεδρίας μας ανέλαβε σοβαρές πρωτοβουλίες ως προς αυτό. Με πρωτοβουλία του Διευθυντή Επικοινωνιών μας, κ. Φαχρετίν, η αμερικανική τηλεόραση ζήτησε συγγνώμη και διόρθωσε το λάθος της».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024