Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις εν μέσω των συνομιλιών

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις εν μέσω των συνομιλιών

Παρά το γεγονός ότι Ουκρανία και Ρωσία βρίσκονται στο τραπέζι των συνομιλιών για δεύτερη φορά, οι επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων δεν έχουν σταματήσει.

Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις σε μια σειρά πόλεις, ανάμεσά τους και το Κίεβο, αν και οι συνομιλίες ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, δημοσίευσε φωτογραφία από την αίθουσα της κρίσιμης συνάντησης στο Μπελοβέζσκαγια Πούσκα στη Λευκορωσία.

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ αναφέρει ότι τρία είναι τα ζητήματα που βάζει η ουκρανική πλευρά για τις συνομιλίες.

  • Άμεση κατάπαυση του πυρός
  • Ανακωχή
  • Ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να διαφύγουν οι πολίτες από τις κατεστραμμένες περιοχές

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, η ρωσική αντιπροσωπεία περίμενε μέσα στην αίθουσα την ουκρανική και οι διπλωμάτες που συμμετέχουν στη συνάντηση αντάλλαξαν χειραψίες σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο των συνομιλιών, αν αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι.

Μαίνεται η ρωσική επίθεση

Ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις επιχειρήσεις τους για να πάρουν τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Οι Ρώσοι επιχειρούν να σπάσουν ένα οδόφραγμα προς το εργοστάσιο που είχε ανεγερθεί από κατοίκους και στρατιώτες, δήλωσε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Άντον Γερασένκο σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Ένας άλλος σύμβουλος, ο Βαντίμ Ντενισένκο, είπε ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική με τους Ρώσους να εισέρχονται στην πόλη Ενερχοντάρ όπου ζουν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου.

Δείτε βίντεο από την περιοχή

Η Ρωσία έχει ήδη καταλάβει το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στο Τσερνόμπιλ, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου.

Νεκροί από βομβαρδισμούς στο Τσερνίγκιφ

Τουλάχιστον 22 νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια, έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στην περιοχή Τσερνίγκιφ της Ουκρανίας, ανέφεραν οι υπηρεσίες διάσωσης σε ανάρτησή τους στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται. Δεν διευκρινίστηκε ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος της επίθεσης.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιοχής είπε ότι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή σε δύο σχολεία και σε κατοικίες.

Δείτε βίντεο


Επίσης, βόμβα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό στην Οκτρίκα στην Ουκρανία έριξαν οι Ρώσοι, όπως καταγγέλλει η ουκρανική πλευρά. Μάλιστα, βίντεο με τις συνέπειες της επίθεσης έχει δημοσιευτεί στο Twitter.

Σε ποιες περιοχές επιτίθενται οι Ρώσοι

Το BBC έχει δημοσιεύσει ένα νέο χάρτη με τις περιοχές όπου επιτίθενται οι Ρώσοι κατά την όγδοη μέρα της ρωσικής εισβολής.

Νέο διάγγελμα Ζελένσκι

Σε νέο διάγγελμα, που μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN, προέβη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ βρισκόμαστε στην 8η μέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

«Αν αυτές οι πράξεις συνεχιστούν, τότε αυτός ο κόσμος θα φτάσει στο τέλος του» τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «υπερασπιζόμαστε τη χώρα και τον λαό μας» ενώ κατέστησε σαφές πως «όταν σου δίνει κάποιος τελεσίγραφο ότι πρέπει να παραδώσεις τα όπλα και να εγκαταλείψεις τη χώρα, αυτό ποτέ δεν θα το κάνω».

«Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να προασπίσουμε τη χώρα μας, αυτό είναι το καθήκον μας, αφορά την επιβίωσή μας. Αυτό είναι το διακύβευμα, η επιβίωσή μας» τόνισε.

«Δεν φοβάμαι να πεθάνω για την ελευθερία των παιδιών μου» είπε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024