Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο «κυβερνοστρατός» του Κιέβου επιτίθεται στο ρωσικό GPS

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο «κυβερνοστρατός» του Κιέβου επιτίθεται στο ρωσικό GPS

Στη λίστα των στόχων και το σιδηροδρομικό δίκτυο της Λευκορωσίας, μέσω του οποίου μεταφέρονται ρωσικά στρατεύματα.

Κυβερνοεπιθέσεις στο ρωσικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης Glonass, το οποίο πιθανότατα χρησιμοποιείται από τις ρωσικές δυνάμεις που εισβάλλουν στην Ουκρανία, προανήγγειλαν οι αντιστασιακοί χάκερ του Κιέβου.

«Πρέπει να κινητοποιηθούμε και να εντείνουμε τις προσπάθειες όσο γίνεται περισσότερο» ανέφερε ο «πληροφοριακός στρατός» της Ουκρανίας στο κανάλι του στο Telegram.

Εκτός από το Glonass (ГЛОНАСС), το οποίο περιλαμβάνει 26 δορυφόρους, η λίστα των στόχων πρώτης προτεραιότητας περιλαμβάνει επίσης ρωσικές εταιρείες επικοινωνιών καθώς και το σιδηροδρομικό δίκτυο της Λευκορωσίας, στενής συμμάχου της Ρωσίας, μέσω της οποίας πέρασαν στρατεύματα που κινήθηκαν εναντίον του Κιέβου.

Διαβάστε επίσης:

Περισσότεροι από 1.000 χάκερ, Ουκρανοί και μη, συμμετέχουν εθελοντικά στην ομάδα κυβερνοπολέμου που δημιούργησε την περασμένη εβδομάδα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Επικεφαλής είναι ο Γιέγκορ Άουσεφ, συνιδρυτής της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Cyber Unit στο Κίεβο, ο οποίος κλήθηκε από το υπουργείο να συγκροτήσει την ομάδα.

Οι χάκερ έχουν κατάφεραν να θέσουν εκτός λειτουργείας δεκάδες κυβερνητικούς και τραπεζικούς ιστότοπους στη Ρωσία και σε κάποιες περιπτώσεις παραποίησε ιστοσελίδες εμφανίζοντας εικόνες από τον πόλεμο, ανέφερε ο Άοσεφ την Τετάρτη.

Ακόμα, η ουκρανική ομάδα εξασφάλισε τη στήριξη των «Λευκορώσων Κυβερνοπαρτιζάνων», ομάδας χάκερ στη γειτονική χώρα, η οποία ανταποκρίθηκε εξαπολύοντας κυβερνοεπίθεση σε σιδηροδρομική γραμμή μέσω της οποίας ταξίδευαν προς Ουκρανία ρώσοι στρατιώτες.

Οι «Κυβερνοπαρτιζάνοι» έθεσαν εκτός λειτουργίας το σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας  των τρένων καθώς και την ιστοσελίδα κράτησης θέσεων, ανέφερε την Κυριακή το Bloomberg.

Οι εθελοντές χάκερ της Ουκρανίας ανέλαβαν ακόμα να προστατεύσουν από κυβερνοεπιθέσεις κρίσιμες υποδομές της χώρας τους αλλά και να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό στον εντοπισμό και την παρακολούθηση μυστικών ρωσικών ομάδων.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024