Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αράχοβα: Αλλάζει όνομα για να γίνει ανεξάρτητος Δήμος;

Αράχοβα: Αλλάζει όνομα για να γίνει ανεξάρτητος Δήμος;

Να γίνει ξεχωριστός Δήμος με το όνομα Ορεινός Δήμος, φαίνεται να θέλουν κάποιοι στην Αράχοβα. Προ ημερών τέθηκε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρων το αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Αράχοβας.

Να ανεξαρτητοποιηθεί από το Δίτομο και τα Αντίκυρα επιθυμεί το Τοπικό Συμβούλιο της Αράχοβας; Αν κρίνουμε από το αίτημα προς συζήτηση που τέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου η απάντηση είναι μάλλον ναι.

Η ιστορία έχει ως εξής:  Λίγο καιρό πριν και σε πρόσκληση του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας για Δημοτικό Συμβούλιο με ημερομηνία 14/2/2022, έπεσε στην αντίληψη μας το θέμα 9, των θεμάτων προς συζήτηση.

Σε αυτό αναγράφονταν επί λέξη: Θέμα 9ο:  Εξέταση απόφασης του τοπικού συμβουλίου Αράχοβας σχετικά με την αίτηση περί ανεξαρτητοποίησης της Αράχοβας σε νέο δήμο με την επωνυμία ¨ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ¨ με έδρα την Αράχοβα – { Εισηγητής : Δήμαρχος }

Ο ενιαίος Δήμος λοιπόν τίθεται σε αμφιβολία αν κρίνουμε από την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Αράχοβας για ανεξαρτητοποίηση του διάσημου χειμερινού προορισμού και αναρωτιόμαστε τι έχει προκύψει και τίθενται τέτοια ζητήματα.

Πρόσκληση για Συνεδρίαση του Δ.Σ. – 14.02.2022

Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας Ιωάννη Σταθά και ζητήσαμε λεπτομέρειες της υπόθεσης τις οποίες όμως δεν λάβαμε. Αρκέστηκε απλά σε ένα σχόλιο του που υποβίβασε το θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τίποτα δεν ισχύει» και θα επανέρχονταν για λεπτομέρειες και μακάρι να το πράξει διότι είναι ένα σοβαρό θέμα αυτό δηλαδή να ζητάει το Τοπικό Συμβούλιο τη ανεξαρτητοποίηση μιας περιοχής.

Ανεξάρτητα πάντως από όλα αυτά, όταν τίθεται ένα τέτοιο θέμα επισήμως από το Τοπικό Συμβούλιο της Αράχοβας προς συζήτηση – μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και μάλλον αποδοχή της πρότασης αυτής από τους συμμετέχοντες που όμως δεν επιβεβαιώνεται – τότε υπάρχει θέμα. Μπορεί η φωτιά να έσβησε για την ώρα αλλά θεωρούμε πλέον βέβαιο πως η Αράχοβα θα θελήσει να γίνει ένας ξεχωριστός Δήμος κάποια στιγμή. Και είναι μια προσωπική άποψη αυτή.

Ο Δήμος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρα λίγο καιρό πριν μας είχε απασχολήσει για άλλα θέματα, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στα ακόλουθα link.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού-Πρωτόγνωρες καταστάσεις

Παρνασσός-Μπλόκο στα εκχιονιστικά προς το Χιονοδρομικό-Κίνδυνος να χαθεί η σεζόν

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού-Διαφωνεί με τον τιμοκατάλογο ο Δήμαρχος Αράχοβας

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024