Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παρνασσός-Μπλόκο στα εκχιονιστικά προς το Χιονοδρομικό-Κίνδυνος να χαθεί η σεζόν

Παρνασσός-Μπλόκο στα εκχιονιστικά προς το Χιονοδρομικό-Κίνδυνος να χαθεί η σεζόν

Το διασημότερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, του Παρνασσού, κινδυνεύει να μείνει χωρίς επισκέπτες αν συνεχιστεί η «κόντρα» του Δημάρχου Διστόμου-Αράχοβας-Αντικύρων με την ΕΤΑΔ, διαχειρίστριας εταιρίας του Χιονοδρομικού. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός έχει κληθεί ήδη από την ΕΤΑΔ να βρει λύση

Το μέλλον του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, μετά από δυο χρόνια υπολλειματικής λειτουργίας λόγω πανδημίας, τίθεται εν αμφιβόλου λόγω της κρίσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντικύρων.  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος Βλαστός, απέστειλε επιστολή στον Περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανό, ισχυριζόμενος πως απαγορεύτηκε από τον Δήμαρχο ο εκχιονισμός από την περιοχή του Σκαμνού έως το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Σε χθεσινό μας ρεπορτάζ  αναφέραμε την διαμαρτυρία του Δημάρχου για τον νέο τιμοκατάλογο του Χιονοδρομικού και τον χαρακτηρισμό του ως «απαράδεκτο»

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού-Διαφωνεί με τον τιμοκατάλογο ο Δήμαρχος Αράχοβας

Ακολουθεί η επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ προς τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό

«Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την 26η Νοεμβρίου 2021 στα γραφεία της Εταιρείας μας με τη δική σας συμμετοχή, όλων των Αντιπεριφερειαρχών και Δημάρχων των όμορων Δήμων και της Διοίκησης της ΕΤΑΔ, με αντικείμενο την εύρυθμη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού ενόψει της νέας Χιονοδρομικής Περιόδου, με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι ο Δήμαρχος Διστόμου–Αράχοβας– Αντίκυρας, κ. Ιωάννης Σταθάς απαγόρευσε στα εκχιονιστικά της ΠΕ Βοιωτίας τη διενέργεια του εκχιονισμού του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα από τη περιοχή του Σκαμνού έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού στη θέση Κελάρια 1750.

Η ενέργεια αυτή του Δημάρχου Διστόμου–Αράχοβας–Αντίκυρας, πραγματοποιείται εντελώς απροειδοποίητα, λίγες ώρες αφότου η ΕΤΑΔ ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου για τους επισκέπτες, έχοντας καταβάλλει όλο το προηγούμενο διάστημα μία μεγάλη προσπάθεια για την έγκαιρη και σωστή προετοιμασία του Χιονοδρομικού Κέντρου και έχοντας υλοποιήσει με ίδιους πόρους σημαντικές επενδύσεις για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των υποδομών και των εγκαταστάσεων του με στόχο να προσφέρει νέες ποιοτικές υπηρεσίες προς τους επισκέπτες και τους χιονοδρόμους ως ένας σύγχρονος χειμερινός προορισμός.

Η ενέργεια του Δημάρχου Διστόμου-Αράχωβας–Αντίκυρας σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το πνεύμα της εποικοδομητικής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας, αλλά και με όλους τους τοπικούς φορείς και συγκεκριμένα όλους τους Αντιπεριφερειάρχες σας και τους Δημάρχους Δελφών και Αμφίκλειας, κάτι που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία του μεγαλύτερου Χιονοδρομικού Κέντρου της Ελλάδας. Επίσης θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών και των επισκεπτών και ζημιώνει σημαντικά την τοπική κοινωνία και οικονομία, πέραν του γεγονότος ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο επαναλειτουργεί έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, στο πλαίσιο της μέχρι σήμερα άριστης συνεργασίας μας, για το αμοιβαίο όφελος όλων, της εύρυθμης λειτουργίας του ΧΚ Παρνασσού και της ασφάλειας των οδηγών και επισκεπτών».

Είναι προφανές και εφόσον ισχύουν τα αναγραφόμενα της επιστολής, ότι ως πολίτες είμαστε καταδικασμένοι να «Βγάζουμε ο ένας τα μάτια του άλλου αλλά και τα δικά μας». Μετά από δυο χρόνια πανδημίας και δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης που εξάντλησαν τις αντοχές εκατομμυρίων φυσικών προσώπων και χιλιάδων εταιριών, εξακολουθούμε να αυτοκαταστρεφόμαστε. Δεν πρόκειται να μπούμε στις λεπτομέρειες της υπόθεσης διότι θα χάσουμε την ουσία αυτής.

Αν ο τιμοκατάλογος των υπηρεσιών του Χιονοδρομικού Κέντρου δεν είναι αρεστός στον Δήμαρχο και θέλει να διευκολύνει τους δημότες του με μειωμένες τιμές στα πλαίσια κοινωνικής πολιτικής ας το ζητήσει και αν δεν μπορεί  να γίνει, ας προχωρήσει παρακάτω. Το σημαντικό είναι να μπορεί ο Δήμαρχος να στέκεται με τις κοινωνικές του δομές κοντά στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δήμου του με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκες και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αυτό εξ όσων γνωρίζουμε το πράττει. Κανείς δεν θα του προσάψει τίποτα επειδή δεν μπόρεσε να επιβάλλει τα θέλω του σε μια εταιρία. Άγνωστο αν το έχει προσπαθήσει και σε άλλες επιχειρήσεις στο Δήμο του όπως εστιατόρια, καφέ, κέντρα διασκέδασης κτλ.

Από την άλλη πλευρά η ΕΤΑΔ, είναι μια επιχείρηση και πρέπει να είναι κερδοφόρα. Αν δεν είναι κερδοφόρα τότε θα πτωχεύσει. Αν η ΕΤΑΔ και η κάθε ΕΤΑΔ, έχει το περιθώριο να προσφέρει κάποια έκπτωση στους μόνιμους κατοίκους, ή σε συλλόγους της περιοχής στα πλαίσια της δικής της κοινωνικής πολιτικής ας το κάνει εφόσον μπορεί.

Όμως, σε μια χώρα με τόσα κρίσιμα ζητήματα ανοικτά, να υπάρχει απαγόρευση σε εκχιονιστικά να καθαρίσουν τον δρόμο, με ξεπερνάει. Εφόσον φυσικά ισχύουν όσα αναγράφει στην επιστολή του ο κ. Βλαστός

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024