Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού-Διαφωνεί με τον τιμοκατάλογο ο Δήμαρχος Αράχοβας

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού-Διαφωνεί με τον τιμοκατάλογο ο Δήμαρχος Αράχοβας

Επιστολή με την οποία χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις τιμές τιμοκαταλόγου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού απέστειλε ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, Ιωάννης Σπαθάς προς τον Υπουργό Οικονομικών και την διοίκηση της ΕΤΑΔ. Να σημειώσουμε πως η ΕΤΑΔ προχώρησε με ίδιους πόρους στην υλοποίηση σειράς από στοχευμένες παρεμβάσεις και έργα αναβαθμίζοντας σημαντικά το Χιονοδρομικό Κέντρο

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις τιμές εισόδου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχοβας-Αντικύρων και ζητάει δωρεάν πρόσβαση των δημοτών του και των 2 συλλόγων χιονοδρόμων του Δήμου στα Κελάρια και μείωση 50% των τιμών για όλους. Από την άλλη μεριά η ΕΤΑΔ ως διαχειρίστρια εταιρία προέβη -σύμφωνα με ανακοίνωση της προ ημερών- σε πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης του Κέντρου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δημάρχου:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟ 13/12/2021

Ταχ. Δ/νση: 10ΗΣ Ιουνίου 28 – Δίστομο, ΤΚ 32005

Τηλέφωνο: 2267350101, E-MAIL:info@daa.gov.gr

ΠΡΟΣ : · Υπουργό Οικονομικών – κ. Σταϊκούρα Χρήστο · Πρόεδρο ΕΤΑΔ ΑΕ – κ.Μπέζα Αντώνιο · Δ/νων Σύμβουλο ΕΤΑΔ ΑΕ – κ. Βλαστό Στέφανο

Στα πλαίσια του νέου τιμοκαταλόγου του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού που ανακοινώθηκε σήμερα, ως δήμος θεωρούμε απαράδεκτα ακριβές τις τιμές που καθορίστηκαν, και ζητάμε:

· Τόσο για τους δημότες της Αράχοβας όσο και για τους αθλητές και μέλη των δύο συλλόγων χιονοδρόμων που δραστηριοποιούνται στον δήμο – Σύλλογος Χιονοδρόμων Αράχοβας (ΣΧΟΑ) και Σύλλογος Χιονοδρόμων Παραλίας Διστόμου (ΜΕΔΕΩΝ) – την παροχή εκ μέρους σας, της δωρεάν πρόσβασης στα Κελλάρια, ως ανταποδοτικό των υπηρεσιών που παρέχει ο δήμος προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού συμβάλλοντας έτσι στην απρόσκοπτη λειτουργία του.

· Μείωση 50% των τιμών των εισιτηρίων, έτσι ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού να είναι προσιτό και ανταγωνιστικό σε σχέση με τα υπόλοιπα χιονοδρομικά κέντρα τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους αθλητές.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ιωάννης Σταθάς

Η ΕΤΑΔ όπως μεταξύ άλλων αναφέρει σε ανακοίνωση της έχει κάνει συνολική αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου:

«Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, τη φετινή χιονοδρομική περίοδο η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε, ως διαχειρίστρια εταιρεία του Κέντρου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προσφέρει προς όλους τους πολίτες, επισκέπτες και χιονοδρόμους, μία νέα εμπειρία με το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού να πρωταγωνιστεί ως ένας σύγχρονος χειμερινός τουριστικός προορισμός.

Ειδικότερα, η ΕΤΑΔ όλο το προηγούμενο διάστημα προχώρησε με ίδιους πόρους στην υλοποίηση σειράς από στοχευμένες παρεμβάσεις και έργα, όπως μεταξύ άλλων η αποκατάσταση του Σαλέ Φτερόλακας και επιλεγμένων τμημάτων του Σαλέ Κελάρια 1950, η ανακαίνιση όλων των χώρων υγιεινής σύμφωνα με σύγχρονες προδιαγραφές, η δημιουργία ειδικών ραμπών για τη διασφάλιση πλήρους προσβασιμότητας των υποδομών του Χιονοδρομικού από Άτομα με Αναπηρία, η δημιουργία εξοπλισμένων χώρων για την παροχή μαθημάτων χιονοδρομίας και λειτουργία εμπορικών καταστημάτων που θα προσφέρουν τη δυνατότητα ενοικίασης σύγχρονου εξοπλισμού για νέους χιονοδρόμους, η δημιουργία μίας νέας, σύγχρονης και δυναμικής εταιρικής ταυτότητας για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και η λειτουργία σύγχρονων ψηφιακών συστημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών (web-ticketing) με στόχο την ασφάλεια στην εποχή της πανδημίας, την άνεση και τις φιλικές ψηφιακές υπηρεσίες προς τον επισκέπτη.

Όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις θα συνοδεύονται από τη φετινή χρονιά με τη λειτουργία χώρων εστίασης υψηλών προδιαγραφών (food and beverage) που θα συνδυάζουν την ολιστική εμπειρία ενός σύγχρονου χειμερινού προορισμού, στο πλαίσιο τόσο της ημερήσιας διαμονής σε ανακαινισμένους χώρους όσο και της χιονοδρομίας σε πίστες με βελτιωμένα γεωμετρικά χαρακτηριστικά».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024