Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπάρτη: Οι πρώτες συλλήψεις για τα κυνοκομεία – κολαστήρια

Σπάρτη: Οι πρώτες συλλήψεις για τα κυνοκομεία – κολαστήρια

Οι φρικτές εικόνες στα δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης είχαν σαν αποτέλεσμα την άμεση επέμβαση της αστυνομίας.

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τα δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης ήταν σοκαριστικές. Αδέσποτα σκυλιά μέσα σε βρώμικα κλουβιά, σκελετωμένα, χτυπημένα σκυλιά να τρέμουν, σε άθλια κατάσταση, πεινασμένα. Μια εικόνα που δεν προάγει τον πολιτισμό μας και έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους του κράτους αλλά και τις οδηγίες της Ευρώπης.

Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και ήδη έγιναν οι τρεις πρώτες συλλήψεις ανάμεσα τους και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ο δε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε για το θέμα:

Ο υπουργός Προστασίας του πολίτη

«Μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης διέταξα την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας. Έγιναν τρεις συλλήψεις. Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, πρώην αστυνομικός. Για το θέμα επικοινώνησε μαζί μου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον. Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους»

Εικόνες σοκ με τα αδέσποτα

Στα δυο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης οι εικόνες που κατέγραψε η φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek stray», ήταν γροθιά στο στομάχι. Τα αποστεωμένα ζώα κακοποιούνταν βασανίζονταν και το μόνο που τα περίμενε ήταν ο αργός θάνατος. Τρώνε και ζουν μέσα στα περιττώματα τους. Τα κλουβιά είναι μικρά δεν τα προστατεύουν από τον ήλιο ή τη βροχή και το κρύο ενώ τα περισσότερα σκυλάκια έχουν δερματικές παθήσεις, και άλλα νοσήματα όπως καλαζάρ και ψώρα. Και όλα αυτά σε έναν χώρο γεμάτο σκουπίδια και ακαθαρσίες

«Δημοτικό κυνοκομείο Σπαρτης, Φεβρουαριος 2022. Σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου βρισκόμαστε για δεύτερη φορά εδώ για να επιβεβαιώσουμε την αδιόρθωτη και εγκληματική αδιαφορία της αρμόδιας δημοτικής Αρχής, η οποία φαίνεται να μην συμμορφώνεται με καμία οδηγία, κανένα νόμο, καμία ευρωπαϊκή συνθήκη και να προσκαλεί τον κόσμο να επισκεφτεί το συγκεκριμένο κολαστήριο και να συμβάλει στην αργή και βασανιστική θανάτωση των ζώων που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στους δρόμους της Σπαρτης.», αναφέρει η ανακοίνωση της SGS και συνεχίζει

«Να υποβάλουμε λοιπόν κι εμείς με τη σειρά μας τα «συγχαρητήρια» στους υπεύθυνους, γιατί στη Σπάρτη δεν είδαμε αδέσποτα!

Τα βρήκαμε όλα συγκεντρωμένα στο στρατόπεδο θανάτου της ντροπής, κουρελιασμένα, στοιβαγμένα, βρώμικα, αποστεωμένα, κατακρεουργημένα, άρρωστα, ημιθανή και νεκρά στο τέρμα της αλυσίδας τους.

Ζώα που αναζητούν ένα καθαρό τετραγωνικό για να ξαπλώσουν, ενα εκατοστό θεάς τού επισκέπτη από τα συρματοπλέγματα και καταλήγουν δαγκωμένα από τα υπόλοιπα, που αντί για φαγητό τρώνε τα περιττώματα τους, ζώα άρρωστα να παρακαλούν για το τέλος τους και ζώα που τα λυπήθηκε, ο όποιος Θεός υπάρχει εδώ κάτω, και τα λύτρωσε από το μαρτύριό τους.

Αρρωστήσαμε. Απο τις φωνές, τα κλάματα, τις κραυγές, τον ηχο της αλυσίδας που σέρνεται, τη μυρωδιά της αμμωνίας, τη μούχλα, τη σαπίλα. Μέσα σε αυτή την κόλαση ελάχιστες ανατριχιαστικές στιγμές απόλυτης σιωπής και δύο μπαρόκ καναπέδες!

Αρρωστησαμε με όσους ξέρουν και δεν μιλάνε, με τους “υπεύθυνους” που ξέρουν και δεν τους νοιάζει, με το κράτος που ξέρει να εξαντλεί το νόμο στους ιδιώτες και σφυρίζει αδιάφορα στα τού οίκου του, βαζοντας τις αμέτρητες καταγγελίες στο αρχείο, με τη ανοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, φιλοζωικών και μη.

Η Save a Greek Stray υπέβαλε σήμερα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Σπάρτης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων και στα δύο κυνοκομεια τού Δήμου Σπάρτης. Ζητήσαμε επίσης να διαταχθεί από την Εισαγγελία η παράδοση των ετοιμοθάνατων και των πολύ άρρωστων ζώων. Ζητήσαμε επίσης και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων.

Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε εξω από την Εισαγγελία και αναμένουμε την απόφαση της αρμόδιας εισαγγελέως για την παράδοση των ζώων.»

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024