Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπάρτη: Φρικτές εικόνες από το δημοτικό κυνοκομείο – Βασανισμοί και αργός θάνατος για τα αδέσποτα

Σπάρτη: Φρικτές εικόνες από το δημοτικό κυνοκομείο – Βασανισμοί και αργός θάνατος για τα αδέσποτα

Στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, νηστικά, διψασμένα και βρώμικα σκυλιά είναι η εικόνα που αντικρίζει κάποιος στο δημοτικό κυνοκομείο της Σπάρτης.

Οι καταγγελίες για το δημοτικό κυνοκομείο της Σπάρτης είναι βαρύτατες και προσβάλλουν τον πολιτισμό μας, ενώ δείχνουν την χειρότερη εικόνα της ανθρώπινης συμπεριφοράς απέναντι στα αδέσποτα ζώα.

Και όλα αυτά από τον Δήμο Σπάρτης του οποίου ηγείται ο κ. Πέτρος Δούκας που δεν έλέγχει τις δημοτικές του υπηρεσίες οι οποίες δεν συμμορφώνονται με καμία οδηγία, νόμο, ή ευρωπαϊκή συνθήκη.

Για την ακρίβεια πρόκειται όχι για ένα αλλά για δυο δημοτικά κυνοκομεία, το ένα χειρότερο από το άλλο. Τις καταγγελίες που συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό αλλά και από βίντεο κάνει η φιλοζωϊκή οργάνωση «save a Greek stray» και τα όσα βλέπουμε είναι γροθιά στο στομάχι.

Εικόνες – σοκ

Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης αναφέρουν: «Δημοτικό κυνοκομείο Σπαρτης, Φεβρουαριος 2022.

Σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου βρισκόμαστε για δεύτερη φορά εδώ για να επιβεβαιώσουμε την αδιόρθωτη και εγκληματική αδιαφορία της αρμόδιας δημοτικής Αρχής, η οποία φαίνεται να μην συμμορφώνεται με καμία οδηγία, κανένα νόμο, καμία ευρωπαϊκή συνθήκη και να προσκαλεί τον κόσμο να επισκεφτεί το συγκεκριμένο κολαστήριο και να συμβάλει στην αργή και βασανιστική θανάτωση των ζώων που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στους δρόμους της Σπαρτης.

Να υποβάλουμε λοιπόν κι εμείς με τη σειρά μας τα «συγχαρητήρια» στους υπεύθυνους, γιατί στη Σπάρτη δεν είδαμε αδέσποτα!

Τα βρήκαμε όλα συγκεντρωμένα στο στρατόπεδο θανάτου της ντροπής, κουρελιασμένα, στοιβαγμένα, βρώμικα, αποστεωμένα, κατακρεουργημένα, άρρωστα, ημιθανή και νεκρά στο τέρμα της αλυσίδας τους.

Ζώα που αναζητούν ένα καθαρό τετραγωνικό για να ξαπλώσουν, ενα εκατοστό θεάς τού επισκέπτη από τα συρματοπλέγματα και καταλήγουν δαγκωμένα από τα υπόλοιπα, που αντί για φαγητό τρώνε τα περιττώματα τους, ζώα άρρωστα να παρακαλούν για το τέλος τους και ζώα που τα λυπήθηκε, ο όποιος Θεός υπάρχει εδώ κάτω, και τα λύτρωσε από το μαρτύριό τους.»

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Αρρωστήσαμε.

Απο τις φωνές, τα κλάματα, τις κραυγές, τον ηχο της αλυσίδας που σέρνεται, τη μυρωδιά της αμμωνίας, τη μούχλα, τη σαπίλα. Μέσα σε αυτή την κόλαση ελάχιστες ανατριχιαστικές στιγμές απόλυτης σιωπής και δύο μπαρόκ καναπέδες!

Αρρωστησαμε με όσους ξέρουν και δεν μιλάνε, με τους “υπεύθυνους” που ξέρουν και δεν τους νοιάζει, με το κράτος που ξέρει να εξαντλεί το νόμο στους ιδιώτες και σφυρίζει αδιάφορα στα τού οίκου του, βαζοντας τις αμέτρητες καταγγελίες στο αρχείο, με τη ανοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, φιλοζωικών και μη.

Η Save a Greek Stray υπέβαλε σήμερα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Σπάρτης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων και στα δύο κυνοκομεια τού Δήμου Σπάρτης. Ζητήσαμε επίσης να διαταχθεί από την Εισαγγελία η παράδοση των ετοιμοθάνατων και των πολύ άρρωστων ζώων. Ζητήσαμε επίσης και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων.

Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε εξω από την Εισαγγελία και αναμένουμε την απόφαση της αρμόδιας εισαγγελέως για την παράδοση των ζώων.

Προς ενημέρωση: όλα τα ζώα φωτογραφήθηκαν χθες με τηλεφακό και η οποιαδήποτε απουσία θα ενταχθεί στην δικογραφία.»

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024