Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις Γαλλίας, ΟΗΕ, Κιέβου εν αναμονή της κίνησης Πούτιν

Ουκρανία: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις Γαλλίας, ΟΗΕ, Κιέβου εν αναμονή της κίνησης Πούτιν

Λίγο πριν το διάγγελμα του Πούτιν για την αναγνώριση των αυτόνομων περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ η Ουκρανία και όχι μόνο συνεδριάζουν για το πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση

Η απόφαση, όπως όλα δείχνουν, του Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ έχει προκαλέσει την ανησυχία της Ουκρανίας με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να δηλώνει σήμερα ότι συγκαλεί το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας.

Ο Ζελένσκι ενημέρωσε επίσης ότι είχε κατεπείγουσες συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, οι οποίοι έχουν ήδη ενημερωθεί από τον Πούτιν για τις προθέσεις.

Κινητικότητα σε ΟΗΕ και Γαλλία

Την ίδια στιγμή ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση προς «όλα τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα να απέχουν από κάθε μονομερή απόφαση ή δράση που θα μπορούσε να πλήξει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του, ερωτηθείς σχετικά με μια ενδεχόμενη αναγνώριση από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας των ουκρανικών αυτονομιστικών περιοχών.

«Υπογραμμίζουμε την έκκλησή μας για άμεση παύση των εχθροπραξιών, για τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση προς όλα τα μέρη, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε ενέργεια και δήλωση που θα επιδείνωνε περαιτέρω τις εντάσεις», είπε, επιπλέον, ο Στεφάν Ντουζαρίτς, τονίζοντας πως όλες οι διαφορές πρέπει να «επιλυθούν μέσω της διπλωματίας».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, από τη μεριά του, συγκάλεσε εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας για να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στην ουκρανική κρίση, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το Ελιζέ.

«Η ευθύνη για την κλιμάκωση βρίσκεται στο Κίεβο»

Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Γερμανία ως χώρα που συμμετέχει στο σχήμα της Νορμανδίας να ασκήσει την μέγιστη επιρροή στην ουκρανική ηγεσία ώστε να υιοθετήσει μια πιο εποικοδομητική στάση.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με την Γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ, την κάλεσε να ασκήσει την μεγαλύτερη δυνατή επιρροή στην ουκρανική ηγεσία ώστε να υιοθετήσει μια πιο εποικοδομητική στάση στην διένεξη στην ανατολική Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι η ευθύνη για την κλιμάκωση στο Ντονμπάς βρίσκεται στο Κίεβο

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024