Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Σε ετοιμότητα ο ρωσικός στρατός για την εισβολή – Παρατάχθηκαν οι μισές μονάδες

Ουκρανία: Σε ετοιμότητα ο ρωσικός στρατός για την εισβολή – Παρατάχθηκαν οι μισές μονάδες

«H συνολική εικόνα που έχουμε είναι πολύ ζοφερή, με σύννεφα καταιγίδας να συγκεντρώνονται στα σύνορα της Ουκρανίας», δήλωσe αξιωματούχος της Δύσης στο Reuters

Οι ανησυχίες της Δύσης ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία έχουν ενισχυθεί πρόσφατα, καθώς ρωσικές στρατιωτικές μονάδες βρίσκονται τώρα «σε ετοιμότητα» για μια ευρείας κλίμακας εισβολή και το μέλλον μοιάζει δυσοίωνο, δήλωσαν σήμερα, Δευτέρα, τρεις ανώτατοι αξιωματούχοι δυτικών χωρών, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι αξιωματούχοι, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, είπαν στο Reuters ότι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες, που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τα σύνορα της γειτονικής χώρας, βρίσκονται τώρα «σε ετοιμότητα» για εισβολή – προηγουμένως, η Δύση μιλούσε για ενδεχόμενο εισβολής, όχι για σχετικές προετοιμασίες.

Ανησυχία για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας

Είπαν, επίσης, πως δεν γνωρίζουν εάν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει ήδη διατάξει μια εισβολή ή όχι, ωστόσο, εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με μια αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων, στο πλαίσιο προβοκάτσιας, στις ουκρανικές περιοχές των ανταρτών που στηρίζουν οι Ρώσοι, αναμεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Η ανησυχία μας σχετικά με όσα βλέπουμε στο πεδίο έχει μονάχα αυξηθεί», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, προσθέτοντας ότι «η συνολική εικόνα που έχουμε, πρέπει να το πω, είναι πολύ ζοφερή, με σύννεφα καταιγίδας να συγκεντρώνονται στα σύνορα της Ουκρανίας».

Ένας δεύτερος αξιωματούχος σημείωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να ενισχύονται, αναπτύσσοντας μεταξύ άλλων συστήματα S-400, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα οχήματα.

Τα δύο τρίτα αυτών των τακτικών στρατιωτικών μονάδων και των ταγμάτων απέχουν μόλις 50 χιλιόνετρα από τα ουκρανικά σύνορα. Από αυτές τις μονάδες, περίπου οι μισές έχουν στρατηγικά αναπτυχθεί.

«Αυτή είναι μια κίνηση, από το να έχουν τοποθετηθεί για στρατιωτικές επιχειρήσεις, στο να βρίσκονται σε ετοιμότητα για στρατιωτικές επιχειρήσεις», τόνισε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024