Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ: «Λερναία Ύδρα» για την οπαδική βία η επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό

ΚΚΕ: «Λερναία Ύδρα» για την οπαδική βία η επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό

Δκιμασμένη συνταγή η «αυστηροποίηση ποινών» δεν έλυσε το πρόβλημα στο παρελθόν και σε ορισμένες περιπτώσεις ανοίγει επικίνδυνα μονοπάτια

«Η ‘Λερναία ‘Υδρα’ στην οποία αναφέρθηκαν οι υπουργοί, δεν είναι μόνο ο χουλιγκανισμός, είναι κυρίως η επιχειρηματική δράση στο χώρο του αθλητισμού που γεννά τις εγκληματικές συμμορίες με οπαδικό μανδύα, αποτελώντας κι εκτροφείο της φασιστικής και άλλων μορφών εγκληματικής βίας. Αυτή τη ‘Λερναία ‘Υδρα’, όχι μόνο δεν την ακουμπούν οι κυβερνήσεις, αλλά τη στηρίζουν κιόλας, γι’ αυτό και παρά τις κατά καιρούς αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, φυτρώνουν συνεχώς ‘νέα κεφάλια’» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του σχετικά με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την οπαδική βία.

«Το ίδιο συμβαίνει για μία ακόμα φορά: Από τη μία, δοκιμασμένες συνταγές ‘αυστηροποίησης ποινών’, που δεν έλυσαν το πρόβλημα στο παρελθόν και που σε ορισμένες περιπτώσεις ανοίγουν και επικίνδυνα μονοπάτια. Από την άλλη, ανάθεση ρόλου θεματοφύλακα στις αθλητικές εταιρίες, δηλαδή ‘στο λύκο για να φυλάει τα πρόβατα’. Και την ίδια στιγμή, στο περιθώριο η ανάπτυξη του αθλητισμού στο σχολείο, στη γειτονιά, η συμμετοχή της νεολαίας σ’ αυτόν, αγνοώντας τις προτάσεις του ΚΚΕ, των μαζικών κι επιστημονικών φορέων, που αποτελούν αντίβαρο στη σημερινή κατάσταση» προσθέτει το κόμμα στο σχόλιό του και τονίζει καταλήγοντας:

Διαβάστε επίσης – Οπαδική βία: Προσωρινή αναστολή όλων των λεσχών φιλάθλων και των παραρτημάτων έως 31 Ιουλίου 2022

«Όσο τον αθλητισμό λυμαίνονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αξιοποιώντας τον για οικονομικές και πολιτικές επιδιώξεις, το πρόβλημα θα αναπαράγεται και θα οξύνεται, αλλάζοντας ίσως μόνο τον τρόπο εκδήλωσής του».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024