Οι στάσεις των λεωφορείων στα Φάρσαλα σύντομα θα αποτελούνε σημείο συνάντησης πολιτών και όχι απλά μετακινήσεων, αφού θα διαθέτουν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο και δωρεάν για όλους.

Οι νέες στάσεις των λεωφορείων στα Φάρσαλα θα διαθέτουν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Οι υφιστάμενες στάσεις θα αντικατασταθούν με τεχνολογικά αναβαθμισμένες λειτουργώντας πλέον και ως σημείο συνάντησης για μια σύντομη περιήγηση στο διαδίκτυο.

Ο δήμος Φαρσάλων μετά το «πράσινο φως» που έλαβε από το υπουργείο Εσωτερικών,για την πρότασή του για ένταξη του σχετικού έργου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα το σχέδιο τοποθέτησης των νέων στάσεων.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 49.972 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με φορέα υλοποίησης τον δήμο Φαρσάλων.

Συνολικά θα αντικατασταθούν 14 στάσεις λεωφορείων, με τις νέες να είναι σύγχρονης τεχνολογίας, ενεργειακά αυτόνομες και με δυνατότητα ασύρματου ίντερνετ.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Η ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της πρότασής μας για αντικατάσταση των στάσεων λεωφορείων, έρχεται να αλλάξει την εικόνα των υφιστάμενων με πιο σύγχρονες και πιο λειτουργικές.

Έτσι, οι νέες στάσεις που θα τοποθετηθούν θα είναι ενεργειακά αυτόνομες με εγκατάσταση φωτοβολταϊκού, δηλαδή φιλικές προς το περιβάλλον, ενώ παράλληλα ορισμένες θα διαθέτουν και δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης, δηλαδή θα προσφέρουν μέσω wifi, πρόσβαση στο διαδίκτυο στους πολίτες.

Είναι ένα ακόμη βήμα μπροστά προς μία πιο σύγχρονη, πιο πράσινη πόλη, η οποία θα είναι προσιτή και πιο λειτουργική για τους κατοίκους της και τους επισκέπτες. Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για την ένταξη της πρότασής μας».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr