Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησαν νέες δράσεις της ΝΔ για την επιχειρηματικότητα - Πρώτος κύκλος «Επιχειρείτε!» για την Ανατολική Ελλάδα

Ξεκίνησαν νέες δράσεις της ΝΔ για την επιχειρηματικότητα – Πρώτος κύκλος «Επιχειρείτε!» για την Ανατολική Ελλάδα

Η Επιχειρηματικότητα στην Ανατολική Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14/2 από τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με τη Γραμματεία Οργανωτικού στο πλαίσιο των προκαταρκτικών συναντήσεων της Κεντρικής Δράσης «Επιχειρείτε!».

Όπως ανέφερε ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Άκης Μπάφας, κύριος στόχος της δράσης αποτελεί η ανάδειξή της επιχειρηματικότητας ως πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας της χώρας σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, σε συνδυασμό με την προώθηση και διάχυση επίκαιρων πολιτικών της Ελληνικής Κυβέρνησης που προωθούν και αναβαθμίζουν το επιχειρείν.

Η δράση «Επιχειρείτε!» ξεκίνησε με μία σειρά προκαταρκτικών συναντήσεων που δίνουν φωνή σε όλες της γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας, ώστε να αποτυπωθούν οι ευκαιρίες, τα κίνητρα, αλλά και τα εμπόδια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα.

Στην πρώτη συνάντηση συμμετείχαν Πρόεδροι των Επιμελητήριων της Ανατολικής Ελλάδας, Μέλη της Κεντρικής Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, Πρόεδροι ΔΕΕΠ και μέλη ΔΕΕΠ αρμόδια για θέματα παραγωγικών τομέων, Πρόεδροι ΔΗΜΤΟ, στελέχη της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων, καθώς και εκπρόσωποι άλλων παραγωγικών φορέων και επιχειρήσεων της περιοχής.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος επεσήμανε το σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης της χώρας που αναμένεται για το 2022 τοποθετώντας την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρωζώνης, σε συνάρτηση με τη σημασία της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων κατά το τελευταίο έτος και τον σπουδαίο ρόλο που έχει διαδραματίσει η στροφή προς την επιχειρηματικότητα.

Ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης, μίλησε για τη σημασία της δράσης και της συμμετοχής όλων των τοπικών φορέων της Περιφέρειας σε αυτήν, με στόχο την κινητοποίηση της τοπικής οικονομίας της Περιφέρειας.

Την συζήτηση συντόνισε η Επικεφαλής της Δράσης Έρη Τόκα, η όποια είναι παράλληλα επικεφαλής του άξονα «Καινοτομία στο επιχειρείν», ενώ την ευθύνη των άλλων δύο αξόνων της δράσης έχουν αναλάβει ο Πάρης Πάτσης («Εκπαίδευση και καλλιέργεια κουλτούρας επιχειρηματικότητας») και ο Σάκης Παιδής («Συνεργασία στο επιχειρείν»).

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης 2020-2021, καθώς αναδείχθηκε η ανάγκη για άμεση υλοποίηση των κύριων προτάσεων που αφορούν στην αναπτυξιακή δυναμική του παραγωγικού μοντέλου της περιφέρειας, στην υπό εξέλιξη αναβάθμιση των υποδομών με έμφαση στο οδικό δίκτυο, καθώς και στην διαπεριφερειακή και διασυνοριακή συνεργασία ως ευκαιρία ανάδειξης της Θράκης σε σταυροδρόμι ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Αντικείμενο συζήτησης των φορέων της Θράκης αποτέλεσαν και οι ειδικές ρυθμίσεις του νέου Αναπτυξιακού Νόμου (Ν. 4887/2022) για τη στήριξη των επενδύσεων στη Θράκη, όπως η ρήτρα περί παραμεθορίου στα 30 χλμ για τους Νομούς Έβρου, Δράμας, Ξάνθης, και Ροδόπης, και η ειδική ενίσχυση που έχει προβλεφθεί για τα επενδυτικά σχέδια της περιοχής, δίνοντάς τους προτεραιότητα σε επίπεδο περιφέρειας.

Σημαντική ήταν επίσης η εκπροσώπηση νησιών της Ανατολικής Ελλάδας, μέσω της οποίας τέθηκαν κρίσιμα θέματα όπως η ανάγκη για αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος του Β. Αιγαίου, αλλά και ανάγκη αναβάθμισης των σχολών τουριστικών επαγγελμάτων και γενικότερα της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα στον τουριστικό κλάδο στην περιοχή των Δωδεκανήσων.

Τέλος, τονίστηκαν ιδιαίτερα από τους συμμετέχοντες οι δυνατότητες βελτίωσης και απλοποίησης γραφειοκρατικών διαδικασιών που θα βοηθήσουν σημαντικά την Ανατολική Ελλάδα ως προς την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο προκαταρκτικός κύκλος των συναντήσεων της Κεντρικής Δράσης «Επιχειρείτε!» συνεχίζεται το αμέσως επόμενο διάστημα στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024