Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καναδάς: Σε μέτρα έκτακτης ανάγκης καταφεύγει ο Τριντό για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές

Καναδάς: Σε μέτρα έκτακτης ανάγκης καταφεύγει ο Τριντό για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές

Στον νόμο περί μέτρων έκτακτης ανάγκης καταφεύγει ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές κατά των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστούν «παράνομες και επικίνδυνες δραστηριότητες».

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι επικαλείται τον νόμο περί μέτρων έκτακτης ανάγκης προκειμένου να δώσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρόσθετες εξουσίες για να αντιμετωπιστούν οι αποκλεισμοί και οι διαδηλώσεις (φωτογραφία, επάνω, Reuters/Blair Gable) εναντίον των περιορισμών κατά της πανδημίας, εξαιτίας των οποίων παρέλυσε το κέντρο της Οτάβας και προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά εμπορευμάτων στις ΗΠΑ.

«Σε κίνδυνο η δημόσια ασφάλεια»

«Οι αποκλεισμοί βλάπτουν την οικονομία μας και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια», δήλωσε ο Τριντό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν παράνομες και επικίνδυνες δραστηριότητες», συμπλήρωσε.

Ο συγκεκριμένος νόμος χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις «εθνικής κρίσης» και δίνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση διευρυμένες εξουσίες ώστε να επιβάλει προσωρινά «έκτακτα μέτρα», χωρίς να χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη των τοπικών αρχών.

Ενεργοποιήθηκε από τον πατέρα του

Ο νόμος περί μέτρων έκτακτης ανάγκης έχει ενεργοποιηθεί μόνο μία φορά στο παρελθόν σε καιρό ειρήνης (τότε ονομαζόταν νόμος περί μέτρων πολέμου), από τον πατέρα του Τζάστιν Τριντό, τον Οκτώβριο του 1970.

Η κυβέρνηση του Πιερ Ελιοτ Τριντό επικαλέστηκε αυτόν τον νόμο για να στείλει στρατό στο Κεμπέκ και να λάβει σειρά μέτρων μετά την απαγωγή, από το Απελευθερωτικό Μέτωπο του Κεμπέκ, του βρετανού εμπορικού επιτετραμμένου Τζέιμς Ρίτσαρντ Κρος και του υπουργού της τοπικής κυβέρνησης Πιερ Λαπόρτ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024