Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιονέλ Μέσι vs Ρεάλ Μαδρίτης: Καλώς τα παιδιά…

Λιονέλ Μέσι vs Ρεάλ Μαδρίτης: Καλώς τα παιδιά…

Ο Λιονέλ Μέσι έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Είναι ο φόβος και ο τρόμος της Ρεάλ. Ο λόγος που τα τελευταία χρόνια άπαντες έβλεπαν… εφιάλτες στη Μαδρίτη. Ο παίκτης που έχει «πονέσει» περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τη Βασίλισσα. Ο λόγος φυσικά για τον Λιονέλ Μέσι.

Το Champions League επιστρέφει, με την τιτανομαχία της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρί Σεν Ζερμέν να ξεχωρίζει. Ο Λιονέλ Μέσι συναντά ξανά την… αγαπημένη του Ρεάλ, αλλά αυτήν τη φορά ως παίκτης των Παριζιάνων και όχι της Μπαρτσελόνα.

Ως παίκτης των Μπλαουγκράνα ο αργεντινός σούπερ σταρ έγραψε τη δική του «χρυσή» ιστορία στις αναμετρήσεις με τους Μερένχες. Μόνιμος… πονοκέφαλος για τη Βασίλισσα, δεν την άφηνε ποτέ σε ησυχία. Ο Μέσι ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με τη Ρεάλ Μαδρίτης και όλες οι επιτυχίες της Μπάρτσα φέρουν φυσικά φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

Σε 45 ματς κόντρα στη Βασίλισσα ο Pulga μετρά 19 νίκες, 15 ήττες, ενώ 11 παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα.

Επίσης, 27 φορές παραβίασε την εστία των Μαδριλένων, με τον Αργεντινό να μοιράζει και 14 γκολ στους συμπαίκτες του. Ο Μέσι πάντα άφηνε το στίγμα του και στο ίδιο… μονοπάτι θέλει να συνεχίσει και ως παίκτης της Παρί.

Τα ματς που έγραψαν ιστορία

Το πρώτο… αίμα για τον αργεντινό «μάγο» στα ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε στις 10 Μαρτίου 2007. Ο 20χρονος τότε Λίο έκανε σμπαράλια την άμυνα των Μαδριλένων, πετυχαίνοντας χατ τρικ στο χορταστικό 3-3. Ήταν το κατάλληλο… μήνυμα για το τι θα ακολουθούσε τα επόμενα χρόνια.

Ο Μέσι είχε προσφέρει και μια μοναδική παράσταση τη σεζόν 2010-2011 για τα ημιτελικά του Champions League. Με το πρώτο ματς στο Καμπ Νου να λήγει 1-1, η Ρεάλ φαινόταν ότι είχε το πάνω χέρι για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Ο αργεντινός άσος όμως τους χάλασε τα σχέδια, με την ομάδα της Μαδρίτης απλώς να υποκλίνεται στο μεγαλείο του. Δυο γκολ από τον Μέσι και… ραντεβού με τη Γιουνάιτεντ στον τελικό του θεσμού. Εκεί όπου η Μπάρτσα του Πεπ πρόσθεσε άλλη μια κούπα με τα «μεγάλα αυτιά».

Φυσικά, κανείς δεν ξεχνά το σόου του Λιονέλ τον Απρίλιο του 2017. Με τον Αργεντινό να… σκοτώνει στις καθυστερήσεις την τότε ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν και να πανηγυρίζει με έναν μοναδικό τρόπο μπροστά στους οπαδούς των Μαδριλένων. Αξέχαστη στιγμή, με το Μπερναμπέου να υποκλίνεται στο βασιλιά Λίο.

On this day: Real Madrid 2-3 Barcelona

Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκει ξανά στο δρόμο του τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο αργεντινός σούπερ σταρ ψάχνει μια μεγάλη εμφάνιση στο Παρίσι και η αρμάδα του Κάρλο Αντσελότι τού ξυπνά όμορφες μνήμες. Ιστορικό το αποψινό συναπάντημα και ο Pulga θα επιδιώξει να πληγώσει ακόμη μια φορά την ομάδα της Μαδρίτης.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024